havadurum

Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali başladı

Mavitay Çocukların Kültür Evi ve Çanakkale Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali’nin açılışı yapıldı. Tüm dünya çocuklarının sanat alanındaki çalışmalarını Çanakkale’de buluşturmayı hedefleyen Çocuk Bienali kapsamında Amerika’dan Çin’e, Edirne’den Kars’a 40 farklı kurum ve kuruluştaki çocuğun eseri görücüye çıktı.

342
 
 
 
Koordinatörlüğünü Erdinç Alnıak ve Evren Aldoğan’ın yürüttüğü, çocuklar, gençler ve eğitmenlerin farklı sanat disiplinleriyle, farklı malzeme, teknik ve ifade biçimleriyle özgün işler ortaya çıkardığı eserlerin yer aldığı ve“Benimle Oynar Mısın?” sloganıyla yola çıkan Arkadaşım Bienal’in Eski Otogar Alanı’nda gerçekleştirilen açılışında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çocukların Bienalden öykünerek bir dizi eser meydana getirmesi sonucunda çocuklardaki yetenekleri gördüklerini ve Mavitay ile birlikte bir proje yaptıklarını kaydederek, “Bu kadar ilgi göreceğini biz bile tahmin etmemiştik. Ülke içinden ve dışarıdan ciddi talep geldi. 40 farklı kurum ve kuruluştaki çocuğun eserlerinin yer aldığı Bienal’e emek veren başta gönüller olmak üzere herkese teşekkür ederim. Masumiyetin simgesi çocuklar en güzel geleceği hak ediyor. Dünyanın neresinde olursa olsun bir çocuğun canı yandığında hepimiz kahroluyoruz. Çocuklar bu dünyanın geleceği ve bu geleceği en iyi şekilde onlara hazırlamak bizim görevimiz” dedi.
 
Türkiye dışından İngiltere, Rusya, Polonya, Çin, Belçika, Almanya, Fransa, Litvanya, ABD, Belçika, Portekiz, Yunanistan, Avusturya, KKTC ve Filistin’den 5-15 yaş aralığındaki çocukların katıldığı Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali’nde çeşitli atölye çalışmaları, seminerler, söyleşi ve sanatçı buluşmalarının gerçekleştirileceği ifade edilirken küratörlüğünü Mustafa Horasan’ın yürüttüğü sergi izleyicilerden tam not aldı. 16 Aralık tarihine kadar devam edecek olan Uluslararası Çocuk Bienali Eski Otogar alanında ziyarete açık olacak.
Paylaş