Ulus; “Üreticiler için Tarım Zirvesi önemli”

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, kentte düzenlenecek olan Tarım Zirvesi’nin tarıma önemli katkılarının olacağını söyledi.

408
Vali Güngör Azim Tuna, 10 Mayıs tarihinde tarım sektörünün masaya yatırılacağı bir Tarım Zirvesi düzenleneceğini ifade etmesi üzerine, geçimini tarım sektörüyle sağlayan çiftçileri heyecanlandırdı. Çanakkale’de 10 Mayıs tarihinde sektörün sorunlarının görüşülerek fikir alışverişinde bulunulacağı Tarım Zirvesi’ni değerlendiren Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, sektörde yaşanan sorunların çözümü noktasında önemli bir gelişme olarak nitelendirdi.
 
Ulus; “Tarım Zirvesi’nin Çanakkale Valiliği öncülüğünde yapılacak olması bizim açımızdan olumlu bir gelişmedir. Tarım sektöründe yaşanan sorunların masaya yatırılması anlamına gelen bu zirve toplantısı çok önemli. Sayın Vali Güngör Azim Tuna, hem tarım zirvesinde üreticilerin yaşadığı sorunları dinlemiş olacak hem de bu sorunlar bir arada toplanarak rapor haline getirilecek. 25 Mayıs tarihinde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Mehmet Mehdi Eker Biga’ya gelecek. Sayın Bakan Eker’e de bir rapor sunulmuş olacak. Bu anlamda önemli bir gelişmedir. Tarım sektöründe yaşanan sorunların çözümü noktasında Tarım Zirvesi’nin katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.
 
Öte yandan Vali Güngör Azim Tuna, geçtiğimiz günlerde basın açıklaması düzenleyerek Tarım Zirvesi’nin 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceğini kamuoyuna duyurmuştu.
Paylaş