havadurum

Ulus’tan Gökhan’a tam destek

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, kentte tarımla uğraşan çiftçilerin her zaman yanında olduğunu ifade ettiği Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a yerel seçimler öncesi tam destek verdi. Başkan Gökhan`ın Ziraat Odası`na üye olduğunu anımsatan Ulus; “Başkanımızın desteğini çiftçi olarak her zaman yanımızda hissettik. Bize daha yakın bir belediye başkanı olarak biz her zaman kendisiyle gurur duyduk. Başkanımızın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Özellikle Kazdağları ile ilgili mücadelesi, Çanakkale tarımının kurtulması anlamında önemli bir faktör. Çünkü, Kazdağları`nın kirlenmesi demek, Çanakkale tarımının bitmesi anlamını taşıyor” dedi.

656
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kentte sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerine dün de devam etti. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus`u ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tarıma dayalı sanayiye dikkat çekip, tarımın can damarı olan Kazdağları`nın korunmasına yönelik de önemli mesajlar verdi. Çanakkale`de tarımın önemine dikkat çeken Başkan Gökhan; “Çanakkale`de iyi ilişkiler içerisinde çalıştık. Bir çok konuda birlikte hareket ettik. Halk tarafından bana tekrar görev verilirse aynı işbirliği anlayışı içerisinde beraber çalışmaya devam edeceğiz. Çanakkale için tarım ve tarım ile uğraşanlar çok önemli bir ekonomik unsur. Ekonominin çarklarını döndüren kesimlerin başında tarım ile uğraşan çiftçilerimiz geliyor. Çanakkale`de verimli alanlarımız var. Kentin adıyla anılan ürünlerimiz var. Bu yörede yaşayan çiftçilerimizin gelirlerinin iyi olması, ürünlerin bereketli olması Çanakkale ekonomisine katkı olarak dönüyor. Çanakkale olarak tarıma dayalı sanayi kenti vizyonumuz da var. Ama kentte bir çok fabrika kapandı. Bu seneki kuraklık da ayrı bir sorun. Mart ve Nisan aylarında yağışlar yeterli olur ki, Karacaören`de sulama sıkıntısı yaşanmamalı. Sulu tarım noktasında bazı kısıtlamalar olacağından bahsediliyor. İnşallah böyle bir sorunla karşı karşıya kalmayız” dedi.
 
“Çevre mücadelesinde işbirliği içerisinde olmalıyız”
Çanakkale`de yaşanan çevre mücadelesi konusuna da dikkat çeken Başkan Gökhan; “Çevre konusunda ciddi tepkilerimiz var. Kazdağları`ndaki altın işletmeleriyle ilgili sıkıntılarımızı dile getiriyoruz. Bu sadece kuraklıkla başımıza geliyorsa, yarın suyumuz kirlenme riski altında olursa ve kirlenirse nasıl bir durumda kalırız diye düşünmek bile istemiyorum. Çünkü, başka su kaynağımız yok. Bu noktada yine işbirliği içerisinde olmalıyız” diye konuştu.
 
Ulus; “Başkanımızla her zaman gururduyduk”
Kazdağları`nın kirlenmesinin Çanakkale tarımının bitmesi anlamını taşıdığını ifade eden Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, özellikle kent tarımı için önemli olan Kazdağları`nın ve Atikhisar Barajı`nın kirlenmemesi için mücadele eden Başkan Gökhan`la her zaman gurur duyduklarını söyledi. Ulus; “Belediye Başkanımız artık ustalık dönemine giriyor. Başkanımızın 3. dönemini biz de ustalık dönemi olarak görüyoruz. İnşallah hayırlı olur. Bize daha yakın bir belediye başkanı olarak biz her zaman kendisiyle gurur duyduk. Kazdağları Çanakkale için çok önemli. Çanakkale`nin su kaynağı. Özellikle Biga Yarımadası`ndan Midilli Adası`na kadar olan bölgenin su kaynağı olarak geçiyor. Bütün bölgenin suyu Kazdağları`ndan geliyor. İnşallah baraj ve göletlerde su seviyesi yükselir. Başkanımızın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Özellikle Kazdağları ile ilgili mücadelesi, Çanakkale tarımının kurtulması anlamında önemli bir faktör. Çünkü, Kazdağları`nın kirlenmesi demek, Çanakkale tarımının bitmesi anlamını taşıyor. Bu anlamda Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkanımız her zaman bize destek oldu” dedi.
Paylaş