“Ülkemizin adalet kanallarına olan güvenimiz tamdır”

Genç Sağlık Sendikası, toplumu yaralayan Yenidoğan Çetesi hakkında basın açıklaması düzenledi.

460

Genç Sağlık Sendikası, Yenidoğan Çetesi'ni hakkında açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını, Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Aydın okudu. Aydın, konuşmasına geçtiğimiz 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ’a yapılan saldırıyı kınayarak “Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAS 'a yapılan hain terör saldırısını kınıyoruz. Hain saldırıda şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor yaralılarımızada acil şifalar dileriz. Genç Sağlık Sendikası olarak terörün her türlüsüne karşıyız ve lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür, bölünemez” ifadelerini kullandı.

“Suçlular ve ortaklarının çok kısa sürede gereken cezayı alacaklarına eminiz"

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Yenidoğan Çetesi olayında, adalet kanallarının gereken cezayı vereceklerine inandıklarını söyleyen Aydın, “Ayrıca son günlerde ülkemizi derin bir yasa boğan Yenidoğan Çetesi’nin yaşattığı acıyı Genç Sağlık Sendikası olarak ifade etmek isteriz. Bu konuda ülkemizin adalet kanallarına olan güvenimiz tamdır, suçlular ve ortaklarının çok kısa sürede gereken cezayı alacaklarına eminiz. Her kurumda ve meslek kolunda olduğu gibi sağlık camiasında da maalesef görevi kötüye kullanma bu acı olayla birlikte bir kez daha tecrübe edilmiştir. Ancak işini hakkı ile yapan daha 26 haftalıkken doğan bebekleri büyütüp anne ve babaların avuçlarına bırakan, kaliteli sağlık hizmetini en yüksek seviyede sunan kurumlar ve sağlık profesyonelleride unutulmamalıdır” cümlelerine yer verdi.

31 Ekim’de çalıştay gerçekleştirilecek

Mobingi önlemek ve başa çıkmak adına çalıştay gerçekleştireceklerini söyleyen Aydın “Her kurumda olduğu gibi sağlık sektöründe de kronik hale gelmiş mobingi önleme ve başa çıkma ile ilgili Genç Sağlık Sendikası olarak 31 Ekimde mobingle mücadele ile ilgilide çalıştayımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Bazı aksaklıklar mevcuttur”

ÇOMÜ Hastanesi’nde meydana gelen aksaklıkları dile getiren Aydın “Bugün burada, üniversite hastanelerinde teşvik ve taban ödemelerinin yetersizliği konusu başta olmak üzere hastanemizde yaşanan sorunları kamuoyuyla paylaşmak amacıyla toplandık. Ülkemizde mevcut birçok üniversite hastanesinden biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi kaliteli sağlık hizmetini sunumunda bölgesinde oldukça başarılı olmuş bir sağlık kuruluşudur. Ortalama 1200-1500 çalışana sahip 600 yataklı bir kurumdur. Her kurumda olduğu gibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde de kurum içinde yaşanan bazı aksaklıklar mevcuttur” dedi.

“Yakından takipçisi olacağız”

Genç Sağlık Sendikası olarak konuyu yakından takip edeceklerini söyleyen Aydın “ÇOMÜ hastanesinde geleneksel hale gelmiş, sağlık hizmetleri ile ilgili tecrübesi olmayan kişileri yönetici olarak atanmış olması, sunulan sağlık hizmetine gölge düşürmektedir. Çalışan sağlık profesyonellerinin de iş barışını bozmasıyla birlikte çalışanla yöneticiler arasındaki iletişiminde yok olmasına sebep olmaktadır. Yapılan liyakatsiz yönetici atamalarının düzeltilmesini talep ediyor, Genç Sağlık Sendikası olarak da bu konunun özellikle yakından takipçisi olacağımızı buradan belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sağlık hizmeti sunumunu da olumsuz etkilemektedir”

Aydın konuşmasına “Ayrıca Hastanede mevcut çalışma saatleri, sağlık profesyonellerinin aile bütünlüğü başta olmak üzere çalışan sağlığı ve hasta sağlığına zarar vermektedir. Hastanedeki çalışma saatlerinin diğer sağlık kuruluşlarında olduğu gibi daha adil ve 7/24 yataklı tedavi kurumları işletmeciliği yönetmeliğine uygun bir şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz. Üniversite hastanelerimiz, sağlık alanında önemli birer eğitim ve araştırma merkezi olmanın yanı sıra, toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılamakta kritik bir rol oynamaktadır. Çalışanlara sunulan maddi desteklerin yetersizliği, nitelikli sağlık hizmeti sunumunu da olumsuz etkilemektedir” sözleriyle devam etti.

“Kamuoyunun sesi olmak için buradayız”

Sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyleyen Aydın, “Üniversite hastanelerinin güçlü birer sağlık hizmeti sunma merkezi olarak kalabilmesi için, bütçe ayrımlarının ve teşvik ödeme sistemlerinin yeniden ele alınması elzemdir. Sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Onların çabalarının karşılık bulması, sadece bireysel olarak değil, toplum sağlığı açısından da hayati öneme sahiptir. Kamuoyunun ve sağlık çalışanlarının sesi olmak için buradayız. Bugün burada dile getirdiğimiz sorunların çözümü için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörlüğü ve hastane yetkililerinden çözüm bekliyoruz” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş