havadurum

UDEF’e katılma kararı aldılar

Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Yöneticileri, UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’na katılım görüşmeleri için İstanbul’a gitti.

601
Çanakkale Uluslar Arası Öğrenci Derneği Yöneticileri Ahmet Arıcan, Numan Yaşar ve üyeler Erdal Doğancı ve Recep Yonar, İstanbul da yapılan UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonuna katılım için görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul’daki UDEF toplantısına katıldı. Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Dernek Başkanı Ahmet Arıcan, Türkiye’de bulunan Uluslararası Öğrenci Dernekleri ile bilgi, birikim ve tecrübe aktarımının önemli olduğunu dolayısı ile bütün çalışmalarda ortak hareket etmek gerektiğini belirterek; UDEF’e katılma kararı aldıklarını ve görüşmelerde bulunduklarını söyledi.
 
Toplantıda Uluslararası Öğrenci Derneklerinin geleneksel hale getirdikleri 6. Öğrenci Buluşması için yapılacak hazırlık ve planlamaların da yapıldığını ifade eden Arıcan, 2013 yılı Mart ve Haziran Ayları arasında planlanan öğrenci buluşmalarının 15 ayrı ilde olmak üzere planlandığını bu çalışmaya Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin de aktif olarak katılacağını dile getirdi.
 
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde okuyan misafir öğrencilerin katılımları ile 8-9 Haziran tarihlerinde yapılmasını planladıklarını ve hazırlıkların yapıldığını kaydeden Arıcan, derneklerinin ülke, dil, din, ırk, renk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün misafir öğrencilere kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Bu çalışma kapsamında çeşitli resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde bulunacaklarını da vurgulayan Arıcan, Çanakkale’de bu çalışmanın duyurulması konusunda da tanıtım faaliyetlerinde bulunacaklarını belirtti.
Paylaş