TYSD 87’inci yılını kutladı

Türkiye Yardım Sevenler Derneği 87`inci kuruluş yıldönümü kapsamında, Çanakkale Şubesi üyeleri Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

642
 
 
Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Çanakkale Şubesi, derneğin 87`inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Çelenk bırakma törenin ardından TYSD Çanakkale Şubesi Başkanı Seval Berkup açıklama yaptı. Berkup, “Cumhuriyetin ilk yıllarında, 1928’de, `Yoksul Kadınlara Yardım Cemiyeti` adı altında kurulan, ancak Büyük Önder Atatürk’ün `Kadının yoksulu olamaz, kadın bizzatıhi bir varlıktır` sözleriyle Yardım Sevenler Derneği adını alan; Doğruluk, dürüstlük ve gönüllülük ilkesiyle genel merkeze bağlı 142 şubesiyle çalışan derneğimizin 87nci yılını kutluyoruz. 1970`li yıllardan beri Çanakkale’de var olan şubemiz, bugün 134 üyesiyle üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlayarak, projelerine destek vererek halkın acil sağlık giderlerini karşılayarak, ihtiyaç duyulan her alanda hizmetlerine devam etmektedir. TYSD halkın desteği ile ayakta duran bir dernektir. Çanakkale Şubesi olarak etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayan, bize güvenen, destekleyen dostlarımıza, bağışçılarımıza teşekkür ederiz. Kuruluşundan bu güne kadar ihtiyaç sahiplerinin daima yanında olan binlerce gönüllüsüyle halkına hizmet eden Türkiye Yardım Sevenler Derneğinin 87nci kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Dernek yönetiminde çalışan, aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı rahmetle, hizmet eden arkadaşlarımızı minnetle anıyoruz`` dedi.
 
“Kadına yönelik şiddeti lanetliyoruz”
Seval Berkup konuşmasının devamında Özgecan Aslan cinayetine de değinerek; “Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu bir acı yaşıyoruz. Ülkemizde her geçen gün eğitimsizliğe mecbur bırakılan kadınlarımızın, eğitemediği nesillerin acısı ile ulusça yastayız. Cehaletin getirdiği insanlık dışı bir vahşetle katledilen Özgecan’lar ve şiddetin her çeşidine maruz kadınlar için çok üzgünüz.Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz” diye belirtti.
Paylaş