havadurum

Twitter'dan sonra Bluesky rekor kırdı!

Twitter yaptığı güncellemelerle dikkat çekerken son güncelleme olan tweet okuma kısıtlaması ile gündeme yerleşmişti. Twitter'ın yaptığı bu hamle, kullanıcıları alternatif uygulamalara yönlendirdi. Bu uygulamalardan birisi olan Bluesky, indirme rekoruna imza attı.

306
Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın, onaylanmamış hesaplar için 600, onaylanmış hesaplar için 6000 olarak getirdiği Tweet okuma kısıtlaması daha sonra 1000 ve 10000 olarak değiştirilmişti. Bu görüntüleme sınırı kararıyla alt üst olan Twitter kullanıcıları, çareyi benzer başka siteler aramakta buldular ve Twitter'ın rakibi Bluesky Social, yaptığı açıklamaya göre site trafiğinde rekora imza attı. Jack Dorsey'in bir projesi olan ve hâlâ gelişimini sürdüren Bluesky Social, pek çok yönden Twitter'a benzediği için kullanıcıların Twitter yerine koyabileceği bir platform arayışındaki ilk tercihi haline geldi. Siteye gösterilen talep yüzünden site trafiğini olumsuz etkiledi.

Bluesky'ı kullanmak isteyen kullanıcılar siteden direkt olarak bir hesap açamıyor. Siteye üye olabilmek için daha önce üye olmuş bir kullanıcının davet etmesi gerekiyor. Daha sonra, davet eden kullanıcı, davet ettiği kişinin hesap oluşturabilmeniz adına bir kod gönderiyor ve bu kodla üyelik aktif hâle getirebiliyor. Sonrasında kullanıcılar da aynı yöntemi uygulayarak başka kullanıcıları davet edebiliyor.
(Esra Güller)
Paylaş