havadurum

TUS/2 sonuçları açıklandı ! TUS sınavı sonuçları nasıl sorgulanır?

TUS/2 sonuçları açıklandı ! TUS sınavı sonuçları nasıl sorgulanır?
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/2) sonuçları bugün ÖSYM tarafından duyuruldu. Sınav sonuçlarına erişmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden sorgulama yapabilecek. İşte TUS/2 sonuçları hakkında merak edilenler…

1011

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/2) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, TUS sonuçlarına ÖSYM'nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

TUS/2 nedir?

TUS/2, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın kısaltmasıdır. Bu sınav, tıp fakültesi mezunlarının veya son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve uzmanlık alanlarını belirlemek için girdikleri bir sınavdır. TUS/2, yılda iki kez, Nisan ve Eylül aylarında ÖSYM tarafından uygulanır.

TUS/2 sonuçları ne zaman açıklandı?

TUS/2 sonuçları, 24 Eylül 2023 tarihinde yapılan sınavın ardından, 19 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00’da ÖSYM tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarına ÖSYM’nin internet adresinden ulaşılabilir.

TUS/2 sonuçları nasıl sorgulanır?

TUS/2 sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar, ÖSYM’nin adresine giriş yaparak, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sisteme giriş yapmalıdır. Ardından, “2023-TUS 2. Dönem Sınav Sonuçları” veya “2023-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem Sınav Sonuçları” bağlantısına tıklayarak sınav sonuç belgelerini görüntüleyebilir ve indirebilirler.

TUS/2 sonuçlarına itiraz edilebilir mi?

TUS/2 sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin 3 adresinde yer alan “Sınava İtiraz” başlıklı bölümü inceleyerek gerekli işlemleri yapabilirler. İtiraz süresi, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 10 iş günüdür.

TUS/2 sonuçları ne anlama gelir?

TUS/2 sonuçları, adayların sınava girdikleri testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayılarını, ham puanlarını, standart puanlarını ve yüzdelik dilimlerini gösterir. Ayrıca, adayların tercih edebilecekleri uzmanlık alanlarının taban puanlarını ve kontenjanlarını da içerir. Bu bilgiler, adayların uzmanlık tercihlerini yapmalarına yardımcı olur.

(Esra Güller)

Paylaş