havadurum

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 16 Eylül'de başlayacak

699
Türkiye`nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri" 16 Eylül-23 Ekim`de gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Çanakkale ve Konya`da gerçekleştirilecek festivallere ilişkin Atatürk Kültür Merkezi`nde (AKM) basın toplantısı düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada yaptığı konuşmada kültür ve sanatın buluştuğu festivallerin eşsiz rotalarda düzenlendiğini söyledi. Bakan Ersoy, festivallerin bu kez 5 ilde çok daha kapsayıcı, çok daha yaygın etkinliklerle vatandaşlara benzersiz bir kültür sanat deneyimi yaşatacağını vurgulayarak, "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 16 Eylül`de başlayacak ve 23 Ekim`e kadar sürecek. İstanbul ve Ankara`nın yanı sıra Çanakkale, Diyarbakır ve Konya ve civar illerde yaşayanlar, bir ayı aşkın sürede tam anlamıyla kültür ve sanata doyacak." şeklinde konuştu.
 
"Hedefimiz, 2023 turizm stratejilerimizle de örtüşüyor"
Etkinliklerin çoğunun ücretsiz ve halka açık düzenleneceğini belirten Ersoy, "Dünyada bu kadar geniş çapta, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiren ender ülkelerden biriyiz. Hedefimiz, festivallerimizi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak. Bu hedefimiz, 2023 turizm stratejilerimizle de örtüşüyor çünkü turizmde de hedefimiz, bu yıl olduğu gibi giderek artan sayılara ve kaliteye ulaşmak." değerlendirmesini yaptı.
 
Festivaller hakkında
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye`nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, bu yıl beş şehirde kapılarını açacak. Bir ayı aşkın bir süreye yayılan festivaller, 7`den 70`e herkesi mimariden edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya farklı disiplinlerden çok sayıda sanat etkinliğiyle buluşturacak. Çanakkale`de 16-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Troya Kültür Yolu Festivali", 40`tan fazla mekanda sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 100`den fazla etkinliğe sahne olacak. Festival kapsamında Çanakkaleliler ve bölge halkı, Anadolu Ateşi "Troya" Gösterisi`ni, Troya efsanesi video mapping gösterisini, Devlet Opera ve Balesi konser ve müzikallerini, "Bağlılık Hasan" filmi gösterimini ve Çanakkale destanıyla ilgili pek çok film gösterimini izleme imkanı bulacak.
(AA) 
Paylaş