havadurum

Türkiye 41 maden işçisine ağlıyor

278

 Bartın Amasra`daki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlama, ülkeyi yasa boğdu. Açıklanan son bilgilere göre 41 işçi yaşamını yitirirken 11 işçi yaralı olarak tedavi altına alındı. İşçilerin aileleri patlamanın hemen ardından maden ocağına akın ederken acı bekleyiş başladı. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlama sonrası TTK tahlisiye ekipleri, patlamanın olduğu alanda kısmi yangını söndürmek için "yangın önleme barajı" çalışması yürüttü.
Erdoğan patlama bölgesinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamanın meydana geldiği maden ocağında incelemede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan çalışmalar ve maden sahasındaki son duruma ilişkin yetkili bakanlardan ve görevlilerden brifing aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacak. Artık madenlerimizde hiçbir eksik, hiçbir gereksiz risk görmek istemiyoruz. Teknolojinin tüm kabiliyetlerini kullanarak maden kazalarını tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin çalışmaları içerisindeyiz. Devlet olarak yapmamız gereken yardımı, desteği hemen Kabine Toplantımızda belirleyip onun da adımını atacağız" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş