havadurum

Türk Polis Teşkilatı`nın gurur günü

Türk Polis Teşkilatının 168. yıldönümü törenlerle kutlandı.

445
Türk Polis Teşkilatının 168.yıldönümü kapsamında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen tören Emniyet Müdürlüğü ve Polis Emeklileri Derneği`nin Atatürk Anıtı`na çelenk koyması ile başladı. Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, daire müdürleri ve emniyet mensuplarının katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törenin ardından ÇOMÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu`nda devam eden program tanıtım filmi ile başladı. Vali Güngör Azim Tuna Çanakkale polisinin suç türü ile ilgili çalışmalarda yüksek bir başarı düzeyine ulaşmış olduğunu belirterek, Çanakkale polisinin de ilde emniyet ve asayişin temininde takdire şayan çalışmalar yaptığını kaydetti. Vali Tuna emniyet teşkilatının suç oluşumlarını, suç örgütlerini başarı ile ortaya çıkarttığını ve adalete teslim ettiğini belirterek, Çanakkale`de barışın ve huzurun sürdürülmesinde ve asayişin yüksek düzeyde sağlanmasında kanun ve kurallara uymayı davranış biçimi haline getiren çanakkale halkının da büyük bir rolü bulunduğunu söyledi.
İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu da Çanakkale;`de yaşanan huzurlu ve güvenli ortamının polisin üstün hizmet anlayışına dayalı görev azmi, zaman mefhumu tanımayan görev bilinci ve vatandaşların büyük destekleri sayesinde sağlandığını belirtti. Emniyet teşkilatının sahip olduğu modern donanımı, yetişmiş insan gücü ve tescil edilmiş uluslararası başarıları ile 24 saat kesintisiz vatandaşa hizmet verdiğini ifade eden Zoroğlu devletin en önemli görevinin vatandaşların güvenliğini sağlamak olduğunu ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerinin toplumda dirlik ve düzenin nsağlanması ile mümkün olacağını kaydetti. “Bir toplum ne kadar gelişmiş ne kadar zengin olursa olsun huzur, güven ve adalet var olmadığı sürece, o toplumda gerekli yaşam koşullarını sağlamak mümkün değildir” diyen Zoroğlu Türk Polis Teşkilatının 75 milyonun üzerinde toplam nüfusa sahip olan Türkiye`de yaklaşık 60 milyon vatandaşa hizmet verdiğini söyledi.
Emniyet mensuplarının personel, araç, gereç, teknik ve bilgi donanımı açısından 21. yüzyıla hazır bir yapılanma sürecine girdiğini belirten Zoroğlu teşkilatın bilgi çağını yaşayan dünya ile entegre olma açısından son sürat yapılanmasını günün gelişen, değişen koşulları doğrultusunda çok yönlü olarak sürdürdüğünü ifade etti. Zoroğlu: “Türk Polis Teşkilatı yurtiçinde olduğu gibi uluslararası alanda da Birleşmiş Milletler çatısı altında Bosna-Kosova-Makedonya gibi sorunlu Balkan ülkeleri yanında, Uzakdoğu Asya gibi dünyanın farklı kıtalarında, farklı bölgelerinde görev üstlenerek başarı ile yoluna devam etmektedir. Emniyet Teşkilatımız 2000‘li yıllarda hedeflerini daha da yükselterek ulusal normlar yanında uluslararası normları da hedef belirledi. Diğer yandan gençliğin uyuşturucu, terör vb. kötü alışkanlıklardan korunması faaliyetleri kapsamında çalışmalar ciddi bir şekilde yürütülerek, mücadele kesintisiz sürdürülmektedir. Polisimiz Çocuk Polisi ile sorunlu çocukların toplum dışına itilmesini önleyerek geleceğin potansiyel suçlularının önüne geçmeye çalışmaktadır” dedi. Vatandaşla yoğun bir iletişim içinde olduklarını kaydeden Zoroğlu: “Varlığımızın temel eksenini toplum ve onun bir parçası olan insan unsuru oluşturmaktadır. İnsan unsuru ekseninde, Tüm toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak temel görevimiz olup, bu görevi ifa edenlerin de halkın desteğine ihtiyaç duyduğu ve duyacağı bir gerçektir. Günümüzde de halkın destek ve güveni en temel unsur haline gelmiştir. Bugün ilimizde yaşanan huzurlu ve güvenli ortam, polisimizin üstün hizmet anlayışına dayalı görev azmi, zaman mefhumu tanımayan görev bilinci ve vatandaşlarımızın büyük destekleri sayesinde sağlanmıştır. Huzur ortamının devamına katkıda bulunmak vatandaşlık görevidir. Çanakkale halkının, yapmış olduğumuz hizmetlerde bizlere verdiği desteklerinden dolayı şahsım ve teşkilatım adına en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Türk Polis Teşkilatının 168. YIldönümü nedeniyle ilk ve orta öğretim kurumlarında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye girenlere ödülleri verilirken, Çanakkale Emniyeti Kurumiçi Voleybol Turnuvasında dereceye giren takımlar da ödüllendirildi.
Paylaş