havadurum

Türk Polis Teşkilatı 167 yaşında

Türk Polis Teşkilatı`nın 167. Yıldönümü Çanakkale’de düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son bulan törene Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Ülgür Cökhan, Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Defterdar Sacide Şakar, daire müdürleri ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Sağanak yağışın etkili olduğu kentte ikinci tören ise Bölge Trafik Şube Müdürlüğü arkasında bulunan spor salonunda düzenlendi.

640
 
 
Türk Polis Teşkilatı`nın 167. Yıldönümü nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Çelenk sununun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son bulan törene Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Ülgür Cökhan, Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Defterdar Sacide Şakar, daire müdürleri ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.
 
Sağanak yağışın etkili olduğu kentte ikinci tören ise Bölge Trafik Şube Müdürlüğü arkasında bulunan kapalı spor salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Defterdar Sacide Şakar, daire müdürleri ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.
 
 
Törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, polislere, ``Temel rehberiniz kanunlardır. Bunları iyi bilmeli, onlara uymalı, keyfi, taraflı, tutum ve davranışlardan kaçınmalısınız`` dedi. Polislik mesleğinin çok zor, meşakkatli, zaman sınırı tanımayan, yıpratıcı ve stres yaratıcı özelliklerinin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Tuna, bugün Türk Polis Teşkilatı`nın, üstün bir disiplin anlayışı içerisinde, çalışma yöntemlerini yenileyerek, çağın gereklerine uygun üstün bir donanımla ülkemize layık bir teşkilat haline geldiğini söyledi. Günümüzde polisin, her türlü suç türüyle ilgili çalışmalarda yüksek bir başarı düzeyine ulaştığını kaydeden Tuna, ``Çanakkale polisi de suç oluşumlarını ve suç örgütlerini başarıyla ortaya çıkarmakta, adalete teslim etmektedir. Çanakkale`de, toplum huzuru ve barışın sürdürülmesinde emniyet ve asayişin yüksek düzeyde sağlanmasında kanun ve kurallara uymayı davranış biçimi haline getirmiş olan Çanakkale halkının da önemli bir rolü bulunmaktadır. Çanakkale`deki huzur için emniyetimize, jandarmamıza ve değerli Çanakkale halkına teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
 
 
İl Emniyet Müdürü Bektaş da Türk Polis Teşkilatı`nın, Anayasa`da nitelikleri belirtilen Atatürk milliyetçiliğini benimsediğini söyledi. Türk Polis Teşkilatı`nın, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti`ne gönülden bağlı, çağın gerekli kıldığı teknolojik donanım ve bilgi birikimine sahip olduğunu vurgulayan Bektaş, yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları bazı projeler hakkında da bilgi verdi.
 
Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Türk Polis Teşkilatı`nın 167. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen kompozisyon ve şiir dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ise ödülleri takdim edildi.
 
 
 
 
Paylaş