Türk Hava Yolları Sefer İptalleri Duyuruldu!

Türk Hava Yolları (THY), yaşanan teknik aksaklıklar sebebiyle bazı uçuşlarının iptal edileceğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaşanan yazılım kaynaklı problemlerin operasyon yoğunluğunu etkilediğini belirtti ve sorunun kısa süre içinde çözüleceğini ifade etti.

424

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle bazı seferlerin iptal edileceğini duyurdu. Üstün, yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğunu düşürmek için çalışmalar yapıldığını belirtti. Bu süreçte uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferlerin iptal edileceğini ve uçuşların en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine döneceğini ifade etti.

Yolculara Ek Haklar Tanınacak

THY Basın Müşavirliği, yaşanan aksaklık nedeniyle yolculara ek haklar tanımlandığını belirtti. Seferi iptal olmayan yolcuların da ek haklardan faydalanabileceği bildirildi. Uçuş durumu, THY'nin mobil uygulamasında yer alan "Uçuş durumu" sekmesinden takip edilebilir.

Rezervasyon Değişiklikleri ve İade İşlemleri

Sistemsel aksaklık giderildikten sonra belirtilen şartları sağlayan yolcuların satış kanallarından işlem yapabileceğine dikkat çekildi. 19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlere kayıtlı tüm THY yolcularının, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlandı. Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacak ve uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan yolcular hak kaybı yaşamayacaklar.

İade İşlemleri Detayları

Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacak. Kısmi olarak kullanılmış, ancak seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz gerçekleştirilecek. Bu uygulamalar, sadece THY tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş