Turizme giden yola bakın!

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, UNESCO Dünya Miras Listesi`nde yer alan yaklaşık 5000 yıllık geçmişe sahip Troia Ören Yeri`ne giden yolun iyileştirilmesini talep etti. İl Genel Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Troia Ören Yeri yolunun içler acısı haline dikkat çeken Öztürk, Troia Ören Yeri’ne yakışmayan yolun durumuna isyan etti.

578
Gökçalı sapamağından Troia Ören Yerine kadar uzanan yolun karayolları tarafından bir an önce onarılması gerektiğini ifade eden Öztürk; “Troia Ören Yeri’ne giden yolun durumu dillere destandır. Troia Ören Yeri’ne bütün dünyadan insanlar geliyor. Bir an önce bu yolun ele alınması lazım. Çünkü, dünya mirası olan Troia güzel yoluyla anılmalı” dedi.
 
 
İl Genel Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Troia Ören Yeri yolunun içler acısı haline dikkat çekti. Troia Ören Yeri’ne yakışmayan yolun durumuna tepki gösteren Öztürk, Troia Ören Yeri’ne çok sayıda ziyaretçi geldiğini anımsattı. Gökçalı sapamağından Troia Ören Yerine kadar uzanan yolun karayolları tarafından bir an önce onarılması gerektiğini ifade eden Öztürk; “Troia Ören Yeri’ni 2011 yılında 535 bin kişi ziyaret etmiştir. 2012 yılında ise 495 bin kişi ziyaret etti. Ancak, Gökçalı sapağından Troia kapısına kadar 4 bin 700 metre olan yolun durumu dillere destandır. Troia Ören Yeri’ne bütün dünyadan insanlar geliyor. Bir an önce bu yolun ele alınması lazım. Bu yolu karayolları yapması gerekir. Ancak araştırmalarım neticesinde koruma kurulu ile görüştüm. Koruma kurulu da yolu iyileştirebileceğini söyledi. Yani zorluk çıkarmayız dediler. Düşüncelerime göre bu görev sayın valimize düşüyor. Bu yol karayolları tarafından bir an önce onarılmalı. Burası güzel bir yola dönüştürülmeli ki, dünya mirası olan Troia bütün dünyaya güzel yoluyla anılsın” dedi.
Paylaş