havadurum

Turizmciler Çanakkale’de buluştu

TÜRSAB üyeleri Çanakkale de bir araya geldi. Çanakkale’nin TÜRSAB, Avrupa Yönetimine bağlandığını ifade eden TÜRSAB Çanakkale Temsilcisi İsmet Balkan; “Çanakkale’ye turizmi daha ilerilere gidecektir” dedi.

338
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) üyeleri Çanakkale de bir araya geldi. Toplantıda Çanakkale turizmi görüşüldü. Toplantıda konuşma yapan TÜRSAB Çanakkale Temsilcisi İsmet Balkan; “Çanakkale bir ay önce TÜRSAB Bursa yönetim kurulundan Avrupa yönetim kuruluna geçti. Gerçekten çok olumlu bir gelişim. Çanakkale’nin kabul ettiği turistler Avrupa bölgesinden.  Bizde Çanakkale deki turizmciler acenteler olarak bu başlangıcı, iyi değerlendirmek istiyoruz. Avrupa Bölge Yönetim Kurulu ve yöneticileri aramızdalar. Bizleri onurlandırdılar. Çanakkale için neler yapılabilir onları konuşuyoruz. TÜRSAB’ın el attığı şehirler kısa sürede gelişti. Kuşadası kongre merkezi yapıldı. TÜRSAB’la iyi ilişkiler olan iller gelişiyor. Güç birliği ile daha ileriye Turizmi götürebiliriz. Çanakkale’ye mükemmel bir katkı sağlanabilir” dedi.
 
“Kalite arttırılmalıdır”
Çanakkale’nin Türk turizminde büyük önemi olduğunu ifade eden TÜRSAB Avrupa Bölgesel yürütme kurulu Başkanı Aziz Ciga, “Çanakkale önemi çok büyük. Büyük potansiyeli var. Seyahat acenteleri birliği kurulduğunda Çanakkale, Avrupa bölgesindeydi. Daha sonra Güney Marmara’ya bağlandı şimdi tekrar yuvaya dönüş oldu.  TÜRSAB sadece fikir söyler. Proje ortaya koyar. Bunun yetkili mercileri yatırımcılardır. Kuşadası’nda en büyük kongre merkezi yapıldı. Çanakkale de büyük potansiyel var ama. Dağınık. Konaklama tesisi az. Kalitesi de arttırılmalıdır” dedi.
Paylaş