havadurum

Turizm öğrencilerinden otel ziyareti

447
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri öğrenci-özel sektör buluşmaları kapsamında geçtiğimiz hafta Hotel Milestone 1915`i ziyaret etti. Öğrenciler, otel işleyişini yerinde görerek deneyimlediler.
 
Çalışma şeklini deneyimlediler
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri öğrenci özel sektör buluşmaları kapsamında Hotel Halil Tuna`yı ziyaret etti. İşletme müdürü Mustafa Pala tarafından otel kültürü, standartları, konuk memnuniyeti ve sektörün yapısı hakkında bilgi aktarıldı. İşletme müdürü Pala`nın rehberliğinde konuk odası ve diğer alanları gezen öğrenciler otel operasyon sürecini ve çalışma koşullarını yerinde görme imkânı buldular.
 
Uygulamalı eğitim aldılar
Meslek Yüksekokulumuz Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanlığı; öğrenci-sektör buluşmaları kapsamında Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine yönelik olarak Hotel Milestone 1915`e teknik bir gezi düzenledi. Program öğrencilerinin meslekleri ile ilgili teknik konuları yerinde görmek ve bilgi almak amaçlı düzenlenen gezide İşletme Müdürü Sabiha Uğural otel tarihi, kültürü ve işleyişi hakkında detaylı bir bilgi aktardı. Öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Konuk odaları ve otelin diğer bölümlerini gezen öğrenciler, bilgisayar üzerinde otel yönetim sisteminde konuk kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığına dair uygulamalı olarak eğitim aldılar.
(Atilla Akın) 
 
Paylaş