Turizm hareketliliği başlıyor

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, Çanakkale`nin turizm hareketliliğini değerlendirdi. Pazarbaşı, Çanakkale`de şu an için durgun olan turizm hareketliliğinin önümüzdeki ay itibariyle canlanacağını söyledi.

677
Çanakkale`ye gelen yabancı turistler, Gelibolu Yarımadası başta olmak üzere Troia Ören Yeri`ni ziyaret ediyor. Şu an için durgun olan turizm hareketliliğinin önümüzdeki aylarda canlanacağı tahmin edilirken, Yeni Zelandalı ve Avustralyalı turistler ise Nisan ayı içerisinde ayin için kentte gelecek. Çanakkale`de durgun olan turizm hareketliliğinin önümüzdeki aylarda canlanacağını belirten Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, şu an için turistlerin Çanakkale`ye gruplar halinde değil, bireysel olarak geldiğine dikkat çekti. Roman, Bulgar ve Makedonya`dan gelen turistlerin bir gece konaklayıp Çanakkale`den ayrıldığını ifade eden Pazarbaşı; “Çanakkale`de şu an için turizmde durgunluk var. Kentimizde şu an için yabancı turist yok. Önümüzdeki aydan itibaren Gelibolu Yarımadası başta olmak üzere Troia Ören Yeri ziyaretleri öğrenci gruplarıyla başlayacak. Çanakkale`de şu an için Avustralya ve Yeni Zelandalı Anzaklar zaten var. Troia Ören Yeri ve Gelibolu Yarımadası`nı dolaşıyorlar. Ama bireysel olarak ise Roman, Bulgar ve Makedonya`dan gelen turistler var. Bu turistler gruplarla değil, daha çok bireysel olarak geliyorlar. Roman ve Bulgar gruplar var ama Çanakkale`de bir gece konaklayıp gidiyorlar” dedi..
 
“Şu anda bir durgunluk söz konusu”
Güney Kore ile Japon`ya dan gelen turistlerin ise Troia Ören Yeri`ni ziyaret ettiğini kaydeden Pazarbaşı; “Troia Ören Yeri`ni gezen ise Güney Kore ve Japon turistler var. Şu an için bu grupların Çanakkale`de konaklamaları var. Nisan ayından itibaren de Çanakkale`ye Anzaklar gelecek. Ama şu anda bir durgunluk söz konusu. Ancak, bu durgunluğun önümüzdeki aylarda sona ereceğini tahmin ediyoruz. Çünkü, önümüzdeki aylarda turizm hareketliliği başlayacak” diye konuştu.
Paylaş