havadurum

Turizm Haftası kutlanıyor

Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de dün 36. Turizm Haftası törenlerle kutlanmaya başladı.

378
 
 
 
15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 36. Turizm Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Halkoyunları gösterisinin ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Törene Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, ÇATOD Başkanı Ali Akol, ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda, TÜRSAB İl Temsilcisi İsmet Balkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Turizmcilerden Altunkaya’ya ziyaret
Törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ve beraberindeki heyet, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya’yı ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, 36. Turizm Haftası’nı kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Turizm Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Yardımcısı Altunkaya’ya bilgiler veren Haznedar, Turizm Haftası’nın önemine dikkat çekti. Çanakkale`de dolu dolu bir Turizm Haftası’nın yaşanacağını kaydeden Haznedar; “15-22 Nisan ülkemizde Turizm Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale`de de yoğun ve halka dönük bir program var. Çeşitli etkinliklerimiz, halk oyunları gösterilerimiz, panellerimiz, tiyatral gösterilerimiz var” dedi. Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ise Turizm Haftası’nı kutladı.
 
 
Gökhan; “Pozitif gelişmeler yaşanıyor”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, ÇATOD Başkanı Ali Akol ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Gökhan, son birkaç yıldır turizm anlamında pozitif gelişmeler yaşandığını belirterek; “Bu yıl Turizm Haftası’nı geçmiş yıllara göre rutin kutlamaların ötesinde biraz daha hareketli noktaya getiriyoruz. Bu yıl bir başlangıç. Seneye çok daha farklı noktalara taşıyabilmeliyiz. Hep beraber projeler üretirsek, çözüm için ortak akıl üretirsek Çanakkale çok hızlı bir ivme kazanacak. Çanakkale’de projeleri hayata geçirmeliyiz. Sadece kentin değil, yörenin de turizme hazırlanması lazım. Turizmcilerin önereceği noktalar olabilir. Çanakkale’de turizm çok daha aktif hale getirmemiz lazım” dedi.
 
 
Kortej yürüyüşü
Çanakkale’de kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, ÇATOD Başkanı Ali Akol, turizmciler ve öğrencilerin de katıldığı kortej yürüyüşü Çanakkale Belediyesi’nin önünden start aldı. Yürüyüş sırasında Turizm Haftası ile ilgili broşürlerde vatandaşlara dağıtılırken, Troia giysileri giyen öğrenciler de ellerinde pankart taşıyarak Turizm Haftası’nın önemine dikkat çekti. Çanakkale Belediyesi’nin önünden başlayan yürüyüş Truva Atı’nda sona erdi.
 
Yürüyüşün ardından Çanakkale değerlerinin tanıtıldığı stantlar beğeniye sunuldu. Protokol üyeleri tarafından açılışı yapılan turizm stantlarını çok sayıda vatandaş dikkatle incelerken, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, ÇATOD Başkanı Ali Akol ve turizmciler stantları tek tek inceledi.
 
 
 
Paylaş