havadurum

Turizm Haftası başladı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” Çanakkale`de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

622
37.Turizm Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen çelenk törenine Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Ali Akol, Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Göztepe ve turizm sektörünün önemli isimleri katıldı. Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği tarafından Atatürk`ün Anıtına çelenk sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile son buldu.
Toplumda turizm bilincini yaygınlaştırmak, geliştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 15-22 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında turizmciler Vali Güngör Azim Tuna`yı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaret etti.
37.Turizm Haftası kapsamında turizmin önde gelen isimlerini makamında ağırlayan Vali Güngör Azim Tuna Çanakkale`de turizmin bir hafta değil, yıl boyunca sürecek çeşitli etkinliklerle kutlanması gerektiğini ifade etti.
 
 
Hamidiye Tabyaları`ndan Kumkale`ye kadar düzenleme
Vali Tuna Anzac törenleri ile ilgili Avustralyalı turistlerin kente gelmeye başladığını belirterek, Nisan ayında gerçekleştirilecek törenlerin format değiştirdiğini söyledi. Törenlerin daha geniş çaplı ve uluslar arası katılımlı bir hale dönüştürülmesini hedeflediklerini kaydeden Tuna, bu yıl törenlere Avustralya ve Yeni Zelanda`lı misafirlerin yanı sıra büyükelçi düzeyinde İngiliz ve Fransız temsilcilerin de katılacağını duyurdu. Geçmişte savaşlarla anılan Çanakkale`nin bugün barış turizmine ev sahipliği yapmaya başladığını ifade eden Tuna ilin yurt içinde de birlik ve beraberlik duygularını tetikleyen bir özellikte olduğunu belirtti. “Çanakkale`yi konuşurken bu topraklarda yaşanan savaşları göz ardı edemeyiz. Gelibolu da bizim görüş alanımız içinde olmalı. Çabalarımızdan biri savaşların geçtiği alanlarda düzenlemeler yaparak, daha fazla tanıtmak ve o alanları ziyarete açmak. Tanıtım yaparak başta Hamidiye Tabyaları olmak üzere, Kumkale`ye kadar ve şehir içinde bir takım düzenlemelerle buraya yerli ve yabancı turist çekmek istiyoruz" diye konuştu.
 
“Kentin insanını da memnun etmeliyiz”
Vali Tuna`nın ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaret eden turizmciler Gökhan`a kentin tanıtımı ile ilgili stratejik planlar hakkında görüşlerler bildirdi. Gökhan:” Turizm kenti olduğumuzu söylüyor ve bunun ağzımıza pelesenk yapıyorsak üzerimize düşen ödevi de yerine getirmeliyiz ve ne yapmamız gerektiği kadar, ne yapmamamız gerektiği hususunda konuşmalıyız” dedi.
Gökhan ziyarette Çanakkale için üniversitenin ve turizmin hayati önem taşıdığını belirterek, turizmi sadece dışardan gelenlere odaklı düşünmemeliyiz. Kentin insanı da önemli. Onları da memnun etmeliyiz” dedi.
  
“Renklerle Yolculuk” sergisi açıldı
37.Turizm Haftası kapsamında Ressam Hüseyin Macar`ın Devlet Güzel Sanatlar Galerisi`nde açmış olduğu “Renklerle Yolculuk”`adlı sergisinde toplam 40 yağlı boya eser sergilendi. 50.sergisini açan Macar`ın eserlerinde yarı soyut ve peyzaj manzaralar ve renkçi bir şiirsel tarz dikkat çekti. Sergi 27 Nisan tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar Galerisi`nde ziyarete açık olacak.
Paylaş