havadurum

Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerinden anlamlı proje!

1309

 

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Turgut Reis Ortaokulu öğrencileri tarafından ‘Türk Denizciliği Temalı’ projeler sergilendi. Turgut Reis Ortaokulu’nda yapılan etkinlik, yoğun katılım ve ilgiye sahne oldu. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında yapılan, Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı sergiye Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Çanakkale Belediye Meclisi AKP Grup üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, vatandaşlar ve veliler katıldı. okul koridorunda kurulan stantlarda öğrenciler, katılımcılara hazırladıkları projeleri tanıttılar. Proje kapsamında denizcilik temasıyla yapılan sergide çevre ve deniz kirliliği konusunda farkındalık yaratıldı. Proje yürütücüsü Melike Özlem Büber, etkinlik hakkında bilgilendirmede bulundu. Serginin 21 projeden oluştuğunu belirten Büber, etkinlikte çeşitli dallarda projeler olduğunu ve projelerin yaklaşık bir yıl süren hazırlık sonucu oluştuğunu belirtti. 

 
 
“Burada denizcilik ele alınarak yapılmış 21 proje var” 
Proje yürütücüsü Melike Özlem Duran; “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı için buradayız. Biz, genel olarak bir konsept belirliyoruz. Bu yılki konseptimiz de denizcilikti. Burada denizcilik ele alınarak yapılmış 21 proje var. Araştırma, tasarım ve inceleme olmak üzere ayrılan bölümler var. Sergi, bugüne özel yapıldı. Konumuz denizcilik olduğu için, denizlerimizde kirlilik ve atıklarla mücadele gibi bir sorun var. O yüzden projelerimizin çoğu deniz ve çevre temizliğiyle ilgilidir. Çeşitli dallarda projeler var. Projeler, geçen yıldan itibaren hazırlanıp, devam ettiriliyor” dedi. 
 
 
“Çanakkale’nin çocuklarına çevre konusunda güveniyoruz”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini kutluyorum. Denizlerin kirlenmesine yönelik, canlıları bekleyen tehlikelere yönelik, özellikle gemilerden atıklar, ya da ağların denizlerde bırakılması sonucu canlıların o ağlara takılmaları noktasında, toprak konusunda da çok çeşitli projeler yapmışlar. Hatta tohumların önemi, birbirleri ile konuştuğu, birbirlerinden etkilendiğine dair çok güzel şeyler var. Aldıkları eğitimleri projeye dökmüşler. Okuldan böyle bir çalışma çok önemli. Dar gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu bir okul. Buradan hareketle böyle bir duyarlılık ve beceri çok sevindirici. Biz de onlara destek olmaya geldik. Çanakkale’nin çocuklarına çevre konusunda güveniyoruz” dedi.
 
 
“Denizle iç içe olmak zorundayız
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz; “Turgut Reis Ortaokulumuzun yapmış olduğu bilim fuarı çalışmasına katıldık. Bizim okullarımız TÜBİTAK’ın da desteklediği bir proje olan bilim fuarı çalışmasını her yıl yapmaya çalışıyorlar, herkes gayret gösteriyor. Bu fuarımızın özelliği, denizcilik teması taşıması. Çanakkale içinden boğazın geçtiği Türkiye’deki iki şehirden biri. Biz, denizle iç içe olmak zorundayız. Deniz hayatımızın parçası. Bu sebeple okulumuzu seçtiği tema için kutluyorum. Farkındalık yaratacak, özellikle çevre ile ilgili çalışmalarımız var. Herkesin görmesi gerektiği çalışmalar. Fuar bugün sona erecek ama bilgi almak isteyen öğrencilerimiz olursa, okulumuz onlara yardımcı olacaktır. Okulumuzun yöneticilerine, öğrencilerine teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş