havadurum

Turgut Reis’te bilim fuarı

Turgut Reis Orta Okulu`nda dün başlayan bilim fuarında 77 öğrenci görev alırken, 53 proje sergilendi. Fuar bugün de ziyaretçilere açık olacak.

1407
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde işbirliği protokolü” kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı uygulanıyor. Bu program kapsamında Turgut Reis Orta Okulu`ndaki Bilim Fuarı açılışı dün gerçekleştirildi. İki gün sürecek olan fuar bugün son bulacak. Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Bayar, Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Ramazan Işıldak, Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, çevre okulların idarecileri, veli ve öğrenciler katıldı. Turgut Reis Orta Okulu Sefaettin Özkan`ın açılış konuşması ile başlayan tören, geri dönüşümün sesi ritim topluluğunun atık malzemelerden yaptıkları enstrümanlarla oluşturduğu ritim gösterisiyle başladı. Fuarı gezen katılımcıları ÇOMÜ Gazel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu keman, viyola, viyolansel gibi müzik dinletisi gerçekleştirdi. Toplum 53 projenin sergilendiği fuarda 77 öğrenci görev aldı.
 
 
Sosyal Tabu’ya ilgi büyük
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seher Sonkurt’un projesi katılımcılardan büyük ilgi gördü. Eğlencesiyle birlikte okulda fenomen olan tabu oyunu, içeriğindeki Sosyal Bilgiler Dersi konuları ile müfredata katkı sağlıyor. Öğrencilere eğlenceli bir şekilde ders işleten Tabu oyunu projesi örnek gösterilerek ilgi odağı olmayı başardı. Projenin tanıtımını öğrencilerden Ertem Aykut ve Emirhan Gelen yaptı. Bilim fuarına katılanlara proje ile ilgili bilgiler veren öğrenciler, öğretmenlerinin gerçekleştirdiği Sosyal Tabu projesi ile derslere bakış açılarının değiştiğini ve eğlenceli bir şekilde öğrenmenin zevkini çıkardıklarını söylediler. Bugünde devam edecek TÜBİTAK Bilim Fuarı konuklarını bekliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş