Turan "OSB'lerimiz köprü ve ulaşım sayesinde doldu"

872

 AK Parti İl Başkanlığı tarafından Öğretmen Evi`nde arife günü bayramlaşma programı gerçekleştirdi. Programa, Bayramlaşmaya AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Merkez Başkanı Aynur Tuna Yavaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. 

 
"Köprü bizi İstanbul`a yaklaştırdı"
1915 Çanakkale Köprüsü tartışmalarına ilişkin ise Turan, "Çanakkale`de hiçbir yatırımdan geri kalmadık. Dünyanın en uzun köprüsünü 4 yıl gibi kısa bir sürede bitmesi bizim dönemimize nasip oldu. Çanakkale`mizde fabrika sayımız 14 binden 16 bine ilerledi. OSB`lerimiz köprü ve ulaşım sayesinde doldurdu. Köprü sonrası Çanakkale`ye bakın. 2 saate havalimanına ulaşabilirsiniz. O köprü bizi İstanbul`a yaklaştırdı" dedi. 
AK Partili Turan CHP liderini eleştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun geçtiğimiz günlerde Meclis`i olağanüstü toplanmaya davet ettiğini twete ilişkin şu sözlere yer verdi, "Kılıçdaroğlu dün attığı tweet ile `Karakaya kanunu çıkaralım, Meclis`i olağanüstü toplanmaya çağıralım` dedi. Bir, Meclis olağanüstü toplanmaya Twitter`dan çağırılmaz. Adam gibi teklif ver, ne verdiğini görelim, ondan sonra tartışalım. İki, sağlık çalışanlarımızla ilgili biz daha mayıs ayında ve 2020`nin Nisan ayında iki tane kanun çıkardık. 2020 kanun teklifine tüm partililerle ortak karar verdik. Ey Kılıçdaroğlu, sen dün ortak verdiğin kanunu beğenmedin de şimdi bir kanundan bahsediyorsun? Bizim doktora, sağlık çalışanlarına karşı tedbirde dünyanın en iyi ülkelerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Kılıçdaroğlu tweet`inde `Karakaya kanunu` diyor. Hadi teklif diyemedin, bilmiyorsun. Dünyada sadece Amerika`da teklif sahibi senatörün adıyla kanun alınması usulü vardır. Bizde mağdur adıyla kanun olmaz. Anlaşılıyor ki danışmanlığını yapanlar da tweet`ini atanlar da Amerika`yı iyi bilen adamlar. Bu istismar konusu değil. Bu siyasi polemik konusu değil. Bu varsa eksiği beraber çözeceğimiz özel bir konu."
(Damla Yeltekin)
Paylaş