Çağlayan "Assos'un incisi Sivrice neden satılıyor?"

İYİ Partili Çanakkale İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait yaklaşık 14 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması hususunu kamuoyunun gündemine taşıdı. Çağlayan konuyu 7 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan İl Genel Meclisi'nde dile getireceklerini ifade etti.

247

İYİ Partili İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan, Assos Sivrice Koyu bölgesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait bir taşınmazın satışa çıkarılmasını konusunu gündeme getirdi.

Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan Çağlayan şunları söyledi:

"Assos'un incisi Sivrice neden satılıyor?

Herkesin köylerden, turizm bölgelerinden toprak; tarla, arsa, arazi aradığı; aldığı, toprağın kıymetinin daha da arttığı bir dönemde, Çanakkale'nin incisi olarak görülen Assos Sivrice Koyu bölgesindeki mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresine ait, yaklaşık 14.000 metrekarelik taşınmazın satılmasını akıl tutulması olarak görüyoruz.

Bu kıymetli yerin satış yetkisi 2023 yılında önceki meclis döneminde verilmiş!

Resmi satış ilanı ile birlikte haberdar olduğumuz bu taşınmaz

Neden satılıyor?

Satışı gerçekleşirse satış bedeli ne için ve nerede kullanılacak?

Bu satışın kamu için ne gibi bir yararı,faydası var?

Satış yetkisi geçmiş dönemden 2023 Mart ayında alınmasına rağmen neden şimdi satılıyor?

İyi Parti Grubu olarak bu konuyu, 7 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan İl Genel Meclisi'ne de taşıyarak, ilgili birimlerden de kamuoyu adına sorularımıza cevap talep edeceğimizi belirtmek isteriz.

Çanakkale'ye ve kamu malına sahip çıkmak için çalışmalarımızın ve mücadelemizin devam edeceğini ifade eder saygılarımızı sunarız."

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş