Turan-Gökhan buluşması... "Her şey Çanakkale için"

768

 AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Esra Yüksel, AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve AKP Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık katıldı. Ziyaret öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Turan, Çanakkale için her türlü çalışmanın içinde olacaklarını söyledi. Her çalışmanın birlik-beraberlik içinde daha doğru yapılabileceğini söyleyen Turan, toplantı öncesi birkaç konuda müjdesi olduğunu ifade etti. Bundan sonraki süreçte seçimsiz yaklaşık 5 yılın olduğunu söyleyen Turan; “Çanakkale’miz zaman zaman hiç birimizin hak etmediği konularla ülke gündeminde yer aldı. Bu tarz turizmi, siyaseti olumsuz etkileyen gündemleri doğru bulmadığımızı beyan etmiştik. İsteriz ki bundan sonraki 5 yılda yatırımların öne çıktığı, sorunların giderildiği bir dönem olsun” dedi. Seçimsiz bir 5 yılı, sorunları çözmüş, ileriye dönük adımlar atmış bir şekilde geçirmeyi umut ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Gökhan; “Son 5 yılda 8 tane seçim geçirdik ve bir de o hain darbe girişimini yaşadık. Yani oturup da siyasetin dışında, kendi temel konularımızla ilgili diyalog kurabilme fırsatı bulamadık. Bugün artık önümüzde 4-5 yıllık bir süre var. Bence artık ülkenin birlik içerisinde bir yol alması gerekiyor. Hem kentte, hem de ülke için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Onun için bu şekildeki diyaloglar, görüntüler çok önemli” dedi. 

“Dersimizi çalıştık, yardımcı olacağımız yerlerle ilgili önemli müjdelerimiz var”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Bugün, haftanın ilk mesai gününde Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Başkanımız geçtiğimiz haftalarda Ankara’da bizi ziyaret etmişti. Bizde iadeyi ziyaret yapıp, Çanakkale’nin sorunlarını ve çözüm yollarını birlikte aramak istedik. Biz, uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız. Tabi ki, önümüzde 4-5yıl gibi seçimsiz dönem var. Hem yerel iktidar seçimini bitirdi, hem de genel iktidar seçimini bitirdi. Önümüzde çok temiz bir hizmet dönemi var. Bu dönemde polemiklerden uzak, siyasi kavgalardan uzak, ülkenin temel meselelerini iyi değerlendiren bir zaman geçirmek istiyoruz. Biz, 5 yıl boyunca buranın milletvekiliyiz. Dolayısıyla merkez ilçemizin sorunları başta olmak üzere tüm ilçelerimizin dertlerini, sorunlarını masaya yatırmak hepimizin görevidir. Sayın Başkanımız bizi ziyaret ettiğinde 3-4 önemli konu konuşmuştuk. Bu konuların bir kısmı, kamu yatırımları açısından DSİ başta olmak üzere ilgili birimlerle görüşülmesi gereken konulardı. Bir kısmı, belediyemizin yapacağı su arıtma tesisi başta olmak üzere bazı temel insani meselelerin olduğu yatırımlardı. Biz, dersimizi çalıştık, yardımcı olacağımız yerlerle ilgili önemli müjdelerimiz var. Çanakkale’miz zaman zaman hiç birimizin hak etmediği konularla ülke gündeminde yer aldı. Bu tarz turizmi, siyaseti olumsuz etkileyen gündemleri doğru bulmadığımızı beyan etmiştik. İsteriz ki bundan sonraki 5 yılda yatırımların öne çıktığı, sorunların giderildiği bir dönem olsun” dedi. 
“Siyasetin dışında Çanakkale ve ülke için bir şeyler yapmalıyız”
Başkanı Ülgür Gökhan; “Biz, burada Çanakkale halkının temsilcisiyiz. Seçimle geldik, dolayısıyla bize oy verenler olduğu gibi diğer adaylara da oy verenler var. Fakat seçildikten sonra hepimiz görevi, toplumun tamamına hizmet etmektir. Artık partili-partisiz ayrımı yapacak değiliz. Geçtiğimiz ay içerisinde Sayın Milletvekilimizi parlamentodaki odasında ziyaret ettim. Sağ olsun çok samimi bir ortamda, yaklaşık 1 buçuk saatlik bir görüşmemiz oldu. Tabi konularımız Çanakkale konularıydı, bütün konuları da ortaya döktük. Özellikle içme suyu tesisimiz, Sarıçay, ilave kredi ve diğer konularla ilgili görüşmelerimiz oldu. Ziyaret sırasında hem konuları aktardık, hem de desteklerini talep ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum, şuanda iki önemli konu çözülmüş durumda. Bundan sonraki süreçlerle ilgili olumlu sonuçlar olacaktır. Kamu kaynaklarında da bolluk yok ama sonuçta bölüşeceğiz. Tabi bu bütünlük buradaki sivil toplum kuruluşlarını ve diğer kurumları da bir diyalog içerisine sokacaktır. Yani burada çatışmalardan beslenenler de var. Özellikle ‘çatışmalar devam etse de biz de bundan nemalansak’ diyenler de var. Çünkü son 5 yılda 8 tane seçim geçirdik ve bir de o hain darbe girişimini yaşadık. Yani oturup da siyasetin dışında, kendi temel konularımızla ilgili diyalog kurabilme fırsatı bulamadık. Bugün artık önümüzde 4-5 yıllık bir süre var. Bence artık ülkenin birlik içerisinde bir yol alması gerekiyor. Hem kentte, hem de ülke için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Onun için bu şekildeki diyaloglar, görüntüler çok önemli” dedi. 
“Bir şey yapılacaksa, işin içinde şehrin dinamiklerinin de olması gerekiyor”
AKP Grup Başkanvekili Turan; “Şehrimizin marka değerinin büyümesini istiyoruz. Her şehir kıymetlidir, özeldir ama Çanakkale bambaşka bir şehirdir. O yüzden burada yapılacak her hayırlı hizmete destek vermek bizim görevimizdir. Ankara’da yaptığımız görüşmedeki konular muhatabıyla değerlendirilir. Tabi yapılacak konular var, yapılmayacak konular var. Tabi bu çalışmaları, şehrin tüm dinamikleriyle yapmamız gerekiyor. Eğer Sosyal Konutlar yapılacaksa, başta görevli olan Belediyedir ama Çevre İl Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz gibi önemli dinamiklerin de işin içerisinde olması gerekiyor. Sosyal Konutlar, sadece Belediyenin işi değildir. Oturup konuşmak, bununla ilgili bir yol haritası çizmek ve bu yol haritasında kime, ne düşüyor, bunu konuşmak gerekiyor” dedi. 
“İddialar yanlıştır, Atikhisar’da sözleşmede belirtilen alanın dışına çıkmadı”
Grup Başkanvekili Turan; “Altın, bu dünyanın gerçeğidir. Değişik illerde ve Çanakkale’mizin değişik bölgelerinde şuanda altın çıkarılıyor. Onları görmeyip de sadece lokal birkaç yerdeki meseleyi tek başına ele almayı doğru bulmuyorum. Bu ülkenin değerleri hepimizin değerleridir. Troia’dan beri buralarda maden var. Fakat tarih kitaplarında Lidyalıların para basmasından önce bu bölgede para basıldığı bilgisi var. Çanakkale’miz tek bir başlığı olan bir kent değil. Zonguldak’ın kömürü, Antalya’nın güneşi, Çorum’un leblebisi var başka bir şeyi yok. Fakat Çanakkale’mizde, tarım da, orman da, turizm de kıymetli. Ormanı büyültelim ama ormanı temizlemeyelim diyemezsiniz. Zaten edindiğim bilgilere göre, Atikhisar’da kesildiği iddia edilen sayı kadar ağaç kesilmemiş. ÇED alanı denilen bir alan var. Bir yer çizilmiş ve burada işlem yapılacağı söylenmiş. Ağaçtaki kesim sayısının arttığını söylüyorlar. Fakat sözleşmede belirtilen alanın dışına çıkmadığını gördük. Bu yaklaşık 10 yıllık bir süreç. Ruhsat yaklaşık 5-10 yıl önce alınmış ve ruhsat alındıktan sonra alanda ağacın yanındaki filiz büyümüş ve ağaç gibi olmuş ama aynı alandakiler kesilmiş. Bir kere ağaçları kesen şirket değil. Ağaçları Orman Müdürlüğümüz kesiyor. O taraftan da ağaçların belirli ömürlerinin olduğu, ağaçların kesildiği ve yerine yenilerinin yetiştiği söylendi” ifadelerini kullandı. 
“Tarımı bitirelim köprü yapalım, ormanı bitirelim altın çıkaralım diyemeyiz”
Grup Başkanvekili Turan; “Boğaz Köprüsü yapıyoruz ve bu çok kıymetli bir iş. Fakat Çanakkale, sanayiden önce tarım ve turizm kentidir. Köprü yapım aşamasında hata yapılmaması için Bakanlar Kurulunun kararıyla 7 tarım alanı, sit alanı ilan edildi. Biz tarımı bitirelim köprü yapalım, ormanı bitirelim altın çıkaralım diyemeyiz. Bu sorunları beraber çözmeliyiz. Fakat şehrimizin sürekli farklı konularla gündeme gelmesi, şehrimizin turizmini de olumsuz etkiliyor” dedi. 
“Eyleme katılan vekiller oylamaya gelseydi de önergeyi kabul etseydik”
Turan, “CHP’nin yaklaşık 133 vekili var ama meclisteki oylamada 6 vekil var. Bize davet gönderilmedi ama dışarıdan vekil geldi. Meclisteki oylamada olmayan vekiller eyleme katıldı. Eyleme geleceğine oylamaya gelseydi de önergeyi kabul etseydik. Dolayısıyla ben bu samimiyete inanmıyorum” dedi. 
“Festivalin yapılmasında fayda olduğunu görüyoruz”
Milletvekili Turan; “Troia Festivalimizin bu yıl 56’ıncısı yapılacaktı, çok uzun bir hatırası var. Yapacağımız toplantıda bu konuyu da konuşacağız. Biz, festivalin yapılmasında fayda olduğunu görüyoruz. Biz, Çanakkale’mizin tanıtımı için kim ne yapabiliyorsa, onun üzerine gitmek için buradayız” ifadelerini kullandı. 
“Bizim mücadelemiz, Atikhisar’ın korunması için”
AKP Grup Başkanvekili Turan’ın Atikhisar hakkındaki sözlerine cevaben konuşma yapan Başkan Gökhan; “Çevre ile ilgili bir mücadele başlatmamızın asıl sebebi Atikhisar’dır. Atikhisar, Çanakkale’nin içme suyunu sağlıyor. Fakat Atikhisar Barajı’nın tam tepesinde bir altın madeni var. Danıştay, ilk önce ÇED raporunu iptal etti. Daha sonra rapor tamamlanmadan ağaç kesimi devam etti. Biz, Atikhisar Barajı’nın risk altına girmemesi için o alanda altın madeni işletmesinin yapılmamasını istedik. Fakat söylenen kurumlardan hiç birisi ‘doğru yol budur’ diye bilgilendirmedi. Bizim mücadelemiz, Atikhisar’ın korunması için. Sadece orası değil, o alanın hemen tepesine çıktığınızda iki tane de termik santral göreceksiniz. Geçtiğimiz haftalarda İspanya’ya gittik ve orada termik santrallerin tamamının kapatılma aşamasında olduğunu gördük. İspanya’da termik santraller tamamen kapatılıyor ama burada termik santral üzerine termik santral açılıyor” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş