havadurum

Turan, Gökçeada'ya çıkarma yaptı

377
Gökçeada Devlet Hastanesi`nin yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. İlginin oldukça yoğun olduğu gözlenen açılışa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti hükümetlerinin sağlık alanında önemli yatırımlara imza attığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, açılışta yaptığı konuşmasında, Gökçeada Devlet Hastanesi`nin 6 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi. Turan, "30 yataklı çok kıymetli bir esere kavuştuk. Eski hastanemizin teknik şartları oldukça kötüydü ve 15 yataklıydı. Şu an 30 yatağa sahip hastanemiz oldu. Yoğun bakım adamızın en büyük sorunuydu. Yani olağan üstü bir kriz halinde kaza halinde, yoğun bakım olmadığı için her hastamızın ana kıtaya gitmeye çalışması bir zaman kaybıydı. Hastamız için ise bir riskti. Şu an bu hastanemizde ilk kez olmak üzere 4 yoğun bakım ünitemiz var. Bu çok kıymetli bir adım. Kaldı ki ihtiyaca göre dördünün de artırılması imkanı var" dedi.
3 ambulans 57`ye çıkarıldı 
"19 adet lojmanımızı sağlık çalışanlarımız için hazırlayarak hastanemizin daha da kıymetli olmasını sağladık" diyen Turan, "İç hastalıkları, genel cerrahi, aile hekimliği, çocuk doktoru, kadın doğum doktoru, anestezi gibi 7 uzmanımızın, 5 pratisyenimizin olduğu çok kıymetli bir hastanemiz oldu. 2 diş polikliniğimiz, 1 ameliyathanemiz, 1 laboratuvarımız, 5 diyaliz ünitemiz, 4 yoğun bakım ünitemiz olmak üzere çok kıymetli bir hastanemiz oldu. Çanakkale`de yıl 2002 adamız dahil kentteki tüm ilçelerimizde toplam 3 ambulansımız vardı. Tüm Çanakkale`de kayıtlara baktık 3 ambulans. Şu anda Çanakkale`de toplam 57 ambulans var. Havası ayrı, karası ayrı, denizi ayrı, paletli kar ambulansı ayrı" dedi. 
Turan; "Anketler halen `Ak Parti çok büyük farkla önde` diyor"
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindekiler Gökçeada Ak Parti İlçe Başkanlığı`nı da ziyaret etti. Turan "Anketler öyle diyormuş, çalışmalar böyle diyormuş; Hayır ben MYK üyesiyim, anketleri inceliyorum. Anketler halen `AK Parti çok büyük bir farkla önde` diyor. İddia ediyorum, Çanakkale`de AK Parti yine çok büyük bir farkla birinci parti olacak. Tabii ki dünyadaki krizlerden kaynaklı sorunlarımız oluyor. Zaman zaman kararsızlar artıyor; fakat seçmen bu ülkenin sıkıntısını hangi ekibin, hangi liderin çözeceğini biliyor. Kılıçdaroğlu`nun yüzde 24 olan oyu 25 olmadı hiçbir ankette, olmayacak da. Milletin kendi vicdanında CHP karşılığını bulmuş durumda. Daha da yukarı çıkamayacak. Diğer partilerden bir dönem oyu yükselen oldu, şu an düşüşte. Bizden ayrılanlar için bir dönem `kim bunlar` dedi birileri; ama baktılar ki bunlar AK Parti düşmanı olmaktan başka, hırstan, nefretten başka bir şey yapmıyorlar, `CHP`nin taklidi haline gelmişler` diyerek oradan döndüler. Şu an göreceksiniz, partimiz ve ittifakımız kaldığı yerden aşkla şevkle devam edecek."
CHP`ye HDP tepkisi 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "İsterdik ki HDP bir Türkiye partisi olsun ama olmadı. `Terörist elebaşının heykelini dikeceğiz` dediler. 6-7 Ekim olaylarını bunlar başlattı. Demirtaş, `Terörist cenazesine katılmayan vekile soruşturma açarım` dedi. Üzülerek söylüyorum HDP`den daha çok CHP`li vekiller Demirtaş`ı ziyaret etti. Daha ötesi hatırlayınız, bir hadsiz milletvekili geçenlerde bir polisimize tokat attı. Hepimiz isyan ettik, `Olamaz böyle bir şey` dedik. `Dokunulmazlık; milletvekilinin oy hakkıdır, fikir hakkıdır, tokat atmak hakkı değildir` dedik. Yetmedi CHP`nin sözcüsü de `Bu yanlıştır` diye eleştirdi. `CHP`ye bakın` dedik, şaşırdık. `Nasıl oldu da terörist elebaşı için kendince destek yürüyüşü yapan hadsiz vekili, HDP`yi eleştirdi` dedik. Ancak toplumu kandırdığını geçen hafta gördük. Geçen hafta HDP`li vekilin dokunulmazlığı kaldırılsın mı oylaması yapıldı. `Komisyonda tüm partiler kaldırılsın` dedi. HDP ile CHP, `kaldırılmasın` dedi. Ondan söylüyorum polise tokat atan, terörist için yürüyen milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmasın diye oy veren CHP, bu ülkenin başı olamaz, olmamalı. Yazık olur bu memlekete" dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş