Turan "CHP'nin başkan yapmadığını biz neden başkan yapalım?"

647

 AKP,  bayramlaşma törenini Öğretmen Evi’nde yaptı. Bayramlaşma törenine AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, AKP 2’nci Sıra Çanakkale Milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu, 3’üncü Sıra Milletvekili adayı Furkan Sezer, 4’üncü Sıra Milletvekili adayı Fırat Akgün, İl Başkanı Gültekin Yıldız, AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, AKP eski İl Başkanı Yeşim Karadağ, eski Milletvekilleri, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Bayramlaşmanın ardından AKP Merkez İlçe Başkanı Ölçek, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından Bakan Yardımcısı Daniş, İl Başkanı Güntekin ve Milletvekili adayları, sırasıyla partililerin bayramlarını kutladılar. Daha sonra konuşma yapan Turan, Ramazan Ayı boyunca evlerinde iftar yapmadıklarını, dertlerini halkla paylaştıklarını söyledi.

 
“OHAL’in varlığı yargı ve güvenliğin daha verimli çalışması içindir”
Konuşmasında, OHAL düzenini hükümetin değil meclisin getirdiğini söyleyen Turan; “Türkiye’nin büyümesinde, istikrarın devamında, yatırımların artmasında Türkiye’nin kaderi olan AK Parti’nin tekrar yola devam etmesinde Cumhur İttifakı ile beraber büyük bir oy farkıyla Çanakkale’mize de Türkiye’mize de bu işi göğüslememize bir hafta kaldı. Kim ne derse desin, her gün köylerdeyiz, her gün teşkilatlarımızlayız. Açılışlar, toplantılar, habersiz ziyaretler, iftarlar, sahurlar hamdolsun hepsine katılmaya çalışıyoruz. Biz, evimizde iftar yapmadık. Derdimiz var, biz bu derdimizi halkımızla paylaşmak istiyoruz. Yüzde 49 alan AK Parti’nin Türkiye’ye, esnafa, muhtara nasıl bir bedel ödeteceğini çok iyi biliyoruz. OHAL, hükümetin kararı değil meclisin kararıdır. OHAL’ı, kaldıran bizdik zamanında ancak varlığı yargı ve güvenliğin daha verimli çalışması içindir” dedi. 
 
“Siyasi istikrarın devamı için Çanakkale halkını aklıselimliğe davet ediyorum”
Siyasi istikrarın devamı ve yatırımların artması için Çanakkalelileri aklıselimliğe davet eden Turan, konuşmasında; “Hukuk teröre hesap sormaktır aynı zamanda. 15 Temmuz’da halk, oda başkanları, teşkilatlar sokaktaydı. Onlar neredeydi? Bize FETÖ’cü diyecek en son insanlardır onlar. Yeri gelmişken söyleyeyim, örnek olarak 49 aldık, cumhurbaşkanı seçilemedi. Kim sevinir? PKK, FETÖ, Avrupa’nın birçok ülkesi sevinir, İsrail sevinir. Biz kimi sevindirip kimi sevindirmeyeceğimizi iyi biliriz. O yüzden hem siyasi istikrarın devamı hem yatırımlar için Çanakkale halkını aklıselimliğe, vefaya davet ediyorum. Kendinize oy vermeniz lazım. Çanakkale ve Türkiye’de daha çok işimiz var. Eğer Tayyip Erdoğan’ın güçlü duruşu olmasaydı, bizim güneyimizdeki savaşta Fırat Kalkanı Operasyonu, Afrin Operasyonu asla olmazdı. Bir laf etti, ‘Güneyimizde terör devletine izin vermeyeceğiz’ dedi ve bedelini ödedi. Afrin’e girdik, Fırat Kalkanı’nı yaptık. Epeydir de Münbiç konuşulur oldu. Ne yaptı Amerika? Çekti, çekmese giriyorduk” ifadelerini kullandı.
 
“Bu ülkeyi büyütecek olan parti, Ak Parti’dir”
Kendi kavgası ve polemiği olan partilerin ülkeye fayda sağlayama-yacaklarını söyleyen Turan; “CHP, Atatürk’ün partisiyken Anıtkabir’den kampanya başlardı ama şimdi Edirne’de Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden kampanya başlattılar. Yazıklar olsun 90 yıllık cumhuriyet geldiği yer, Selahattin Demirtaş kardeşliği oldu. Çanakkaleliler aklınızı başınıza alın. Bu CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi değil. Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsa ve CHP’den kongreye girse kazanamaz. Bu parti CHP değil, bu parti Atatürk’ün kurduğu parti değil. Bu ülkeyi büyütecek olan parti, AK Parti’dir. Demokrasimizi, yatırımlarımızı, dış politikamızı ve güvenliğimizi büyütecek olan parti, AK Partidir. Kendi kavgası olan, kendi polemiği olan partiler, bu ülkeye fayda sağlayamazlar. Mademki Muharrem İnce bu kadar değerliydi neden CHP’de başkan olmadı? Sen CHP’ye başkan yapmayacaksın ama Türkiye’ye Başkan yapacaksın. Böyle bir şey olur mu? CHP’nin başkan yapmadığını biz neden Başkan yapalım? CHP’nin delegesinden 300 oy alamayan yüzde 51’i de alamaz” dedi.  
(Baykal Sağlam)
Paylaş