havadurum

Turan’a cevabı Yunus Emre ile verdi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP`li Bülent Turan`a “Çanakkale nezaketi” ile cevap verdi. Dün yayınladığı açıklamasında Turan`a da `nezaket` çağrısı yapan Başkan Gökhan, Halk Ozanı Yunus Emre`nin “Gelin tanış olalım/İşi kolay kılalım/Sevelim sevilelim/Dünya kimseye kalmaz” dizeleri ile seslendi.

958
AKP`li Bülent Turan`ı tanımadığını ifade eden ve sonrasında, Turan`ın “Biz gerektiği gibi cevap vermeyi biliriz” minvalindeki açıklamasına cevap veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, oldukça `nazik` bir açıklama yaptı. Gökhan açıklamasında “AK Parti İstanbul Milletvekili ve 25. Dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı olan Sayın Bülent Turan’ın, seçim bölgesinde tanınmama konusundaki rahatsızlığını, şahsım üzerinden tersine çevirme girişimlerini çok eğlenceli bulduğumu ve sarf ettiği sözlerden asla rahatsızlık duymadığımı ifade etmek isterim. Ben ve benim gibi siyasete kendisinin neredeyse yaşı kadar emek verenler, kardeşlerimizin toyluklarını görür, bilir ve siyaseti öğrenmeleri için sabırla öğretmenlik etmeye devam ederiz. Siyasi terbiyemizi alırken ilk öğrendiğimiz temel ilkelerden biri saygılı ve efendi olmaktır. Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde kızsak da, kırılsak da yaşça ve siyaseten büyüklerimize karşı üslubumuzu asla bozmadık, bozdurmadık” dedi.
 
“Çok garip”
“Evet kendisini tanımıyorum, tanıyorum diyebilmek için tanışmış olmak yeterli değildir çünkü” diyen Başkan Gökhan, “Bir Çanakkaleli olarak, Çanakkaleli bir milletvekili olarak kendisi ile Çanakkale ve Ankara ilişkilerinde hiçbir ortak çalışmamız, etkinliklerde bir araya gelip bir görüş alış verişinde bulunmamız söz konusu olmamıştır. Kendi partilileri de dâhil olmak üzere adının açıklandığı ilk günden bu yana yoğun olarak konuşulan bu durumu ifade etmiş olmam kendisinde neden böylesine büyük bir hezeyana sebep olmuştur, neden tanımadığımı ifade ettiğim için sağlık sorunlarından tutun da, iftiracı siyaset anlayışına kadar giden yakışıksız ifadeler kullanma yoluna gitmiştir, doğrusu çok garip” ifadelerini kullandı.
 
“Bu tarz, Çanakkale`nin tarzı değil”
“Dil sürçmesi falan da değil, evet ben AK Parti’nin 1.sıra Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan’ı tanımıyorum” diyen Başkan Gökhan, “Kimdir, milletvekilliği döneminde neler yapmıştır, hangi üstün özellikleri nedeniyle AK Partinin 32 aday adayını geride bırakarak 1. Sıra vekil adayı olmuştur bilmiyorum. Ama öğrenmek istiyorum, sonuçta büyük ihtimalle Ankara’da ilimizi temsil edeceğinden, kentin Belediye Başkanı olarak birlikte de çalışacağımızdan kendisini tanıyor olmam gerekiyor. Ancak Sayın Turan, Barışın ve Özgürlüklerin Kenti Çanakkale’de yaşayan herkesin milletvekili olmak istiyorsa, öncelikle kullandığı dili değiştirmesi gerekiyor. `Biz başkalarına benzemeyiz, cevabı gerekli tonda vermeyi biliriz` tarzı, Çanakkale’nin tarzına uymaz. Geçmişte bunu deneyen, üslubunu bozan, karşısındakini değersizleştirmeye yönelik bel altı çalışan siyaset arkadaşları, maalesef Çanakkale halkından unutamayacakları dersler aldılar. Ben genç arkadaşımın daha Çanakkale’deki vekillik öyküsünü yazmaya yeni başlarken herkesle el ele gönül gönüle olmasını diliyor ve sözlerimi Yunus Emre ile bitirmek istiyorum. Gelin tanış olalım/İşi kolay kılalım/Sevelim sevilelim/Dünya kimseye kalmaz...” şeklinde konuştu.
Paylaş