havadurum

Tupac Shakur Cinayetinde 27 Yıl Sonra Şok Gelişme! Tupac Shakur'un Katil Zanlısı Yakalandı!

Rap müziğin efsane ismi Tupac Shakur, 1996 yılında Las Vegas’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 27 yıldır çözülemeyen cinayetle ilgili şok bir gelişme yaşandı. Las Vegas polisi, eski bir sokak çetesi lideri olan Duane Keith Davis’i cinayetle suçlayarak gözaltına aldı. Peki, Tupac Shakur kimdir, nasıl öldürüldü ve Duane Keith Davis kimdir? İşte, Tupac Shakur cinayeti hakkında bilmeniz gerekenler.

2117

Rap efsanesi Tupac Shakur’un cinayetinde 27 yıl sonra bir kişi tutuklandı. Tutuklanan kişi, eski bir sokak çetesi lideri olan Duane Keith Davis. Davis, Tupac Shakur’un ölüm emrini veren ve olay yerindeki lider olan kişi olarak suçlanıyor.

Tupac Shakur Kimdir?

Tupac Amaru Shakur, 16 Haziran 1971’de New York’ta doğdu. Rap müziğin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Tupac, 2Pac, Pac ve Makaveli gibi takma adlarla da tanınıyordu. Tupac’ın şarkılarının çoğu, varoşlardaki şiddet, ırkçılık, sosyal sorunlar ve diğer rapçilerle yaşadığı rekabet gibi konuları işliyordu. Tupac, rap kariyerinin yanı sıra Juice, Poetic Justice, Above The Rim, Gridlock’d ve Gang Related gibi filmlerde de rol aldı.

Tupac Shakur Nasıl Öldürüldü?

Tupac Shakur’un ölümü, rap tarihinin en büyük gizemlerinden biridir. Tupac, 7 Eylül 1996’da Las Vegas’ta Mike Tyson’un Bruce Seldon ile yaptığı boks maçını izledikten sonra arkadaşı Suge Knight’ın kullandığı BMW marka araca bindi. Aralarında Knight’ın da bulunduğu Death Row Records plak şirketinin çalışanlarıyla birlikte Club 662 adlı gece kulübüne gitmek üzere yola çıktılar. Flamingo Bulvarı’nda kırmızı ışıkta durdukları sırada yanlarına beyaz renkli bir Cadillac marka araç yaklaştı. Araçtaki dört kişiden biri, Tupac’a ateş açtı. Tupac göğsünden, karnından ve uyluğundan vuruldu. Knight ise başından hafif yaralandı. Tupac hastaneye kaldırıldı ancak altı gün sonra hayatını kaybetti. Cinayetin faili veya azmettiricisi hiçbir zaman bulunamadı.

Duane Keith Davis Kimdir?

Duane Keith Davis, 60 yaşında eski bir sokak çetesi lideridir. Davis’in lakabı "Keefe D"dir. Davis, Las Vegas polisi tarafından Tupac Shakur’un cinayetiyle bağlantılı olarak tutuklandı. Clark County Bölge Başsavcı Yardımcısı Marc DiGiacomo, Davis’i Tupac Shakur’un ölüm emrini veren ve olay yerindeki lider olan kişi olarak tanımladı. DiGiacomo, Davis’in cinayetten sorumlu olduğunu kanıtlamak için deliller olduğunu söyledi. Davis’in avukatı ise suçlamaların asılsız olduğunu ve müvekkilinin masum olduğunu savundu. Davis’in kefaletle serbest bırakılması talebi reddedildi.

Paylaş