havadurum

Tüp fiyatları yüzde 30 düştü

Demirören Grubu tüpün GAZ’ını aldı!

1602
Çanakkale merkezde tüp fiyatları yüzde 30 oranında aşağı indi. Demirören Grubu’nun aldığı damping kararına karşı, diğer firmalar da zorunlu olarak tüp fiyatlarını aşağı çekti. Demirören Grubu’nun sattığı Milangaz ve Likidgaz gece bilbordlara verdiği ilanla tüpte indirim ateşini yaktı. Grup yeni oluşturduğu sistemle, bayiliği ortadan kaldırarak doğrudan satışa başladı. Çanakkale merkezde 67-68 liraya satılan büyük tüp fiyatı bir gecede 40 liraya indi. Bunun üzerine ilk günün şokunu üzerinden atan diğer firmalarda dün itibariyle tüp fiyatlarını aynı ölçülerde aşağı çekerek abo-neliklerini koruma altına aldı. Daha önce 68 liradan satış yapan Aygaz 46 liradan, İpragaz 45 liradan, BP tüp ise 45 liradan satış yapmaya başladı.
 
Çanakkale merkez ve doğalgaz kullanan ilçelerde tüp tüketiminin giderek azaldığı bir ortamda gelen bu damping vatandaşı ve esnafı sevindirdi. Ancak yüzde 10 gibi bayi karıyla satış yapan tüpçüler ise, artık bu işin yapılamayacağı kanaatine varmaya başladı. Görüşünü aldığımız tüp bayileri, personel giderlerini dahi karşılamakta zorluk çektiklerin sektörün, su satışı gibi diğer yan işlerle ayakta durmaya çalıştığını dile getirdiler.
 
“İnşallah bu rekabet sürer”
Tüp rekabetinin esnaflara olumlu bir şekilde yansıdığını belirten Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, hem KDV hem de yüksek oranda vergi kesilen tüp fiyatlarının rekabet sonucu inmesiyle esnafın bayram yaptığını söyledi. İş; “Esnaf zaten ayakta zor duruyor. Günde 3-4 tane tüp tüketen esnafımız var. Yani günde 300-400 arası tüp parası ödeyen esnafımız vardı. Tüp fiyatlarının yüksek olması nedeniyle esnaflar zor ayakta duruyordu. Demirören Grubu tüp fiyatını indirince bütün firmalar yüksek olan fiyatları geriye çekti. Bu rekabet esnafları memnun etti. İnşallah bu rekabet devam eder, esnafımız da bundan oldukça yararlanır” dedi.
Paylaş