havadurum

Tuna, Johannesburg’da bir dizi görüşmeler yaptı

TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ. Kürşat Tuna Johannesburg Ticaret ve Sanayi Odasında TOBB’nin organize ettiği ikili iş görüşmelerine katıldı.

258
TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ. Kürşat Tuna, ÇAGİAD heyetinin Güney Afrika seyahati esnasında Johannesburg Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerine katıldı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nca organize edilen ve Çanakkale’den iş kadını Nagihan Tuna’nın da katıldığı iş toplantısında Türkiye’den ve Güney Afrika’dan pek çok iş adamı ve iş kadını biraraya geldi.
 
Toplantı sonrasında Johannesburg Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Laurance Saville ve CEO’su Keith Brebnor’a Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına birer plaket takdim eden Tuna, burada bir konuşma yaptı. Çanakkale Ticaret Borsası’nın plaketinin üzerindeki Truva atı figürünün başkanın ve salonda bulunanların dikkatini çekmesi üzerine Tuna, Çanakkale ve Çanakkale’deki oda ve borsalar hakkında salondakilere bilgi verdi.
 
Johannesburg Ticaret ve Sanayi Odası CEO’su Brebnor’ın Türk Hava Yolları’nın Afrika uçuşlarını öven ve uçuşlarda Türk Hava Yollarını tercih ettiklerini belirttiği konuşmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Tuna, Türk Hava Yolları’nın iki ülke arasında bir köprü vazifesi gördüğünü; salonda bulunan iş adamları ve iş kadınlarının da iki ülke arasındaki ticaretin ve sosyal iletişimin köprüsü olacaklarını söyledi. Tuna, Türkçe’deki “Yuvayı dişi kuş yapar” atasözünü de belirterek özellikle girişimci iş kadınlarına büyük görev düştüğünün altını çizdi. Sütun Enerji ve Altınkum Madencilik firmaları olarak madencilik ve enerji alanlarında önemli iş görüşmeleri de gerçekleştiren Tuna, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde kendi sektörlerinde uzun soluklu yatırım planları olduğunu da sözlerine ekledi.
Paylaş