havadurum

Tuna; “Bu projeyle Çanakkale çıta yükseltecek”

Çanakkale’de ‘Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme’ isimli proje hayata geçiriliyor. Protokol imza töreninde konuşan Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale’nin bu proje ile çıtayı çok yükselttiğini söyledi.

715
 
Yerelden Cambridge ve Nasa’ya “Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme” projesinin protokolü imzalandı. ÇOMÜ öğretim üyelerinden oluşan Eğitim Araştırmaları Birliği tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunulan ve kabul gören “Dezavantajlı öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme” projesinin protokolü Vali Güngör Azim Tuna ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından imzalandı.
 
Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği projenin katılımcıları arasında Çanakkale Valiliği, Çanakkale Milletvekilleri, ÇOMÜ Rektörlüğü, Eğitim Araştırmaları Birliği, Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürlüğü, Çanakkale Şairler ve Yazarlar Derneği yer alıyor.
 
Proje ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale’nin bu proje ile çıtayı çok yükselttiğini söyledi.  Vali Tuna, projenin Çanakkale’de eğitimin ne denli önemsendiğinin bir göstergesi olduğunu da belirtti.
 
Proje ile ilgili Eğitim Araştırmaları Birliğini tebrik eden AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, projeden çok etkilendiğini ve Rektör Sedat Laçiner’in kazandırmaya çalıştığı vizyona uygun bir proje olduğunu söyledi. Projeyi fırsat eşitsizliğine başkaldırı olarak niteleyen Daniş, projenin demokratikleşme açışsından çok önemli olduğunu vurguladı.
Paylaş