Tuna; “2015 için zaman ayırın”

Vali Güngör Azim Tuna’nın 2015 ile ilgili sitemi toplantıya damga vurdu.

252
Vali Güngör Azim Tuna, 2015 100. Yıl Koordinasyon Merkezi Danışma Kurulu Toplantısı’nda sitem etti. 2015 100. Yıl Koordinasyon Merkezi Danışma Kurulu Toplantısı, Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, kamu yöneticileri, meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güngör Azim Tuna, bugüne kadar kurum ve kuruluşlardan 2015 için herhangi bir katkı gelmediğini söyledi. İlgili birimlerin 2015 yılı için biraz daha gönüllü olması gerektiğine dikkat çekerek toplantıya katılanlara sitemini ileten Vali Tuna, koordinasyon merkezi olarak kurum ve kuruluşlardan katkı beklediklerini kaydetti. Çanakkale’nin 2015 yılına yönelik hazırlıkları, savaşa katılan Avustralya, Yeni Zelanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerle yürütülen temaslar ve Bakanlıkların bu konudaki hazırlıklarının ele alındığı toplantıda kentteki bazı yatırımlardan da bahsedildi.
 
“2015 yılını önemsiyoruz”
2015 yılını önemsediklerini ve bu anlamda büyük hazırlıklar içinde olduklarının altını çizen Vali Tuna; Avustralya temaslarına da değindi. Avustralya yetkililerinin de çalışmalara başladığını açıklayan Vali Tuna, Şubat ayında ise Yeni Zelanda da bazı ziyaretler gerçekleştireceğini ifade etti. 2015’e ilişkin önemsedikleri projeler arasında Barış Konferansı etkinliğinin de yer aldığını söyleyen Vali Tuna, hedeflerinin Çanakkale’yi uluslar arası çapta tanıtımını sağlamak olduğunu dile getirdi.
 
“2015 için zaman ayırmamız lazım”
Toplantıda yer alan kurum ve kuruluş temsilcilerine, 2015 hazırlıklarına zaman ayrılması gerektiğini vurgulayarak sitem eden Vali Tuna, büyük projeleri bakanlıkların yapacağını ve bunlar için büyük bütçeler ayrıldığını anımsattı. Çanakkale olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizen Vali Tuna, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin zaman ayırıp konuyla ilgilenmesi gerektiğini işaret etti. Vali Tuna; “Bu yapıyı kurduk ama daha herhangi bir katkı sunulmadı. Talimat verildiğinde yapılıyor ama biraz daha gönüllülük gerektiğine vurgu yapmak istiyorum” dedi.
 
Vali Tuna’dan vatandaşlara çağrı
Vali Güngör Azim Tuna, toplantıda Çanakkalelilere ‘evlerinizi açın’ çağrısı da yaptı. Çanakkale’ye gelecek olan misafirleri ağırlamak üzere tüm otelleri hazır tutacaklarını belirten Vali Tuna, ama bunun yeterli olmayabileceğini ve boş bulunan yazlık ve evlerin değerlendirilmesi gerektiğini de dile getirdi. Çanakkalelilere de evlerini misafir konuklara açması konusunda çağrıda bulunacaklarını da vurgulayan Vali Tuna; ayrıca kentteki yabancı dil bilen eleman eksikliğine de dikkat çekti.
Paylaş