Tuna: “100. yıl için proje üretin”

Yatırımların gözden geçirildiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2013 yılı yatırımlarının 1. dönem itibarıyla Çanakkale’de 29 yatırımcı kuruluşun 256 yatırım projesi bulunuyor. Bu projelerin toplam maddi tutarının 3 milyar 441 milyon 825 bin TL olduğu bildirilen toplantıda Vali Güngör Azim Tuna, yatırımcı kuruluşlara Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı için çağrıda bulunarak proje üretmelerini istedi

630
İl Koordinasyon Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Güngör Azim Tuna, yatırımcı kuruluşlara Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı için çağrıda bularak proje üretmelerini istedi. Vali Tuna; “Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olan 2015 yılına sizlerin de katkıda bulunmasını istiyorum. Bu nedenle yeni projeler üretin” dedi. Vali Tuna sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bildiğiniz gibi Çanakkale milletimizin gönlünde ayrı yeri olan bir ilimiz. Önümüzde büyük bir fırsat var. 2015 yılı Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü. Bizim alt düzeyde yapacağımız çalışmaların yukarıda alınacak kararlara etkisinin olabileceğinin de unutulmaması gerekir. Özellikle yatırımcı kuruluşlarımızın kendilerine buradan bir vazife çıkararak 2015’e yönelik yapabilecek projeleri daha şimdiden planlayıp bütçelerine bunların koydurmaları gerekiyor. Ben buradan yatırımcı kuruluşlara bir çağrıda bulunuyorum. Aslında bu çağrı sadece yatırımcı kuruluşlara değil. 2015 Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü için herkesin yapabileceği bir şey mutlaka var. Gerek kamu, gerek özel sektör, gerekse sivil toplum kuruluşlarının bu konuda bazı şeyler yapabileceğine inanıyorum. Bundan sonra da bu konudaki çalışmalarımızı biraz daha hızlandıracağız.”
Çanakkale`nin 2013 yılı yatırımları
Yatırımların gözden geçirildiği toplantıda, 2013 yılı yatırımlarının 1. dönem itibarıyla Çanakkale’de 29 yatırımcı kuruluşun 256 yatırım projesinin bulunduğu bildirildi. Toplantıda, bu projelerin toplam maddi tutarının 3 milyar 441 milyon 825 bin TL olduğu ifade edilirken, projelerin 2013 yılı ödeneğinin ise 377 milyon 850 bin TL olarak belirlendi. Projeler için şu ana kadar 45 milyon 890 bin TL harcandığı kaydedildi. Yatırımlarda biten proje sayısı 53 olurken, devam eden proje sayısı da 166 olarak belirlendi. Toplantıda ayrıca projelerden 85’inin ise çeşitli sebeplerden dolayı fiziken başlanamadığı kaydedildi.
Çan-Çanakkale karayolu bu yıl bitiyor
Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Koç, kurumunun yatırımlarıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Çan-Çanakkale karayolu ve viyadük ile ilgili de bilgiler veren Koç, Çan-Çanakkale yolunun 2.5 kilometrelik bir bölümündeki kamulaştırmalarda sona gelindiğini söyledi. Bu yıl sonuna kadar yolun statik kaplamasını yaparak bitirmeyi hedeflediklerini belirten Koç, Ayvacık- Küçükkuyu arasındaki yolu da tünel ve viyadük ile geçmeyi planladıklarını dile getirdi. “Bu konuda proje çalışmalarında sona gelindi” diyen Koç; “Bu yıl içinde bu yol yapımı için ihaleye çıkmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
“Viyadükte sorun yok”
Yaşanan heyelan nedeniyle tehlike arz eden Erenköy Viyadüğü ile ilgili de bilgiler veren Koç; viyadükte şu anda hiç bir sorun bulunmadığını ifade etti. Kayma nedeniyle yukarıdan gelen kütlelere karşı viyadüğü koruma çalışması yaptıklarını vurgulayan Koç, çalışmaların bitrmesiyle birlikte saha ıslahı projesi hazırlayacaklarının altını çizdi. Koç; “Bunu anıtlar kuruluna sunarak o bölgede bir ıslah çalışmasına gideceğiz” dedi. Toplantı diğer yatırımcı kuruluş temsilcilerinin yatırımlarıyla ilgili verdiği bilgilerin ardından sona erdi.
Paylaş