Tüm annelerin, "Anneler Günü" kutlu olsun

1350

 Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl 10 Mayıs Pazar günü (dün) kutlandı… Kimi zaman bir çiçek, kimi zaman hediyeler, kimi zaman yazılan bir şiir, çizilen bir resim ile kutlanan, ama varlıkları ile hayatlarımıza değer ve anlam katan Annelerimizin Anneler Günü’nü bu yıl da kutladık. Elbette bir güne sığdırılamayacak kadar hayatlarımızda büyük bir anlam taşıyor, sadece birer hediye ile haklarını ödeyemeyeceğimiz kadar üzerimizde emekleri var… Ancak, onlara özel bir gün olarak belirlenen, anlamlı hatırlamaların yaşandığı Anneler Günü, bu yıl da sevgiyle kutlandı… Çanakkale’de de tüm dünyada olduğu gibi coronavirüsü pandemisi gölgesi altında gerçekleşen Anneler Günü, eskisi gibi sıcak sarılmaların yaşanamadığı, duygusal hatırlamalar, çiçek ve hediyelerle kutlandı. Anneler Günü nedeni ile siyasiler ve sivil toplum kuruluşları açıklamalar yaparak anneliğin önemine değindiler… 

 
“Annelerimize karşı her zaman hassas olmalıyız”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Anneler Günü nedeni ile yaptığı açıklamasında “Bizlerden tek beklentisi sevgi ve saygı olan annelerimize karşı daha hassas olmalıyız” dedi. Turan, “AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Annelerimiz, bizlerin birer rehberidir. Hayata dair her zaman öğretici bir görev üstlenirler. Sevgiyi onlardan öğrenir, fedakarlığı ilk kez onlarda görürüz. Kimi zaman bizler için dertlenen, kimi zaman sabahlara kadar uyumadan başımızda bekleyen annelerimizin hiçbir zaman emeklerinin karşılığını ödeyemeyiz. Bizlerden tek beklentileri sevgi, saygı ve doğru gelecek planı yapmamız olan annelerimize karşı her zaman hassas olmalı; hayır dualarını almalıyız. Allah’ın rahmetinin en güzel tecellisi olan tüm annelerimizin bu özel günü kutluyor, her birinin ayrı ayrı ellerinden öpüyoruz. Annesini kaybetmiş kardeşlerimize de sabr-ı cemil niyaz ediyoruz” dedi.
 
“Bilgeliğinizin ışığında bu dünyada bizlerin en değerlisi siz annelerimizsiniz”
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Anneler Günü nedeni ile “Toplumumuzun temelini oluşturan ailemizi bir arada tutan, sabır, fedakârlık, koruyuculuk, şefkat, sevgi ve merhamet gibi duyguların timsali olan, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir özveri gösteren tüm Annelerimizin,  Anneler Gününü kutluyoruz. Annelerimizin gönüllerini hoş tuttuğumuz, onları her zaman baş tacı yaptığımız sürece mutluluk, huzur, bolluk ve bereket içerisinde hep birlikte yaşamanın fırsatını da yakalamış olacağız. Koranavirüs nedeniyle siz değerli annelerimiz  ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz  ziyaretlerden uzakta olacaksınız. Bilmenizi isteriz ki bilgeliğinizin ışığında bu dünyada bizlerin en değerlisi siz annelerimizsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla bizleri yarınlara hazırlayan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyor, Ellerinizden sevgi ve saygıyla öpüyorum” dedi…
 
“Toplumun iyi, gelişmiş ve aydın olması önce annelerimizin elindedir”
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, “Bir insanın hayatındaki ilk ve en önemli varlık annesidir. Koşulsuz sever, besler büyütür. İlk adımdan büyük adımlara, büyük atılımlara annelerimiz sayesinde ulaşırız. İlk cesaret her zaman annelerin gözünde aranır. Cesareti, gözü pekliği ondan öğreniriz. Evladının her daim iyi olması için didinen, kendini maddi manevi zorlayan annelerimizdir. Annelerimiz kendi bilgileri ışığında en iyisini her daim çocuğuna verir. Bu nedenle toplumun iyi, gelişmiş ve aydın olması önce annelerimizin, kadınlarımızın elindedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Ataürk’ün dediği gibi ‘Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.’ Bizler ilk önce annelerimizin aydınlığında hayat bulur ve büyür ongunlaşırız. Evlatları için uykusuz geceler geçiren, bir damla gözyaşı için yapacağından geri kalmayan, evladının canı için canını ortaya koyan, şefkati, merhameti besleyip büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi bizlere karşılıksız sunan annelerimizin, anne adaylarımızın ve tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun” diye konuştu.
 
“Annelerimiz ailelerimizin yapı taşıdır”
Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, “Dünyanın en eşsiz varlıkları annelerin en güzel gününü içten saygı ve sevgiyle kutluyorum.” dedi. Anneleri onurlandıran en özel gün olan Anneler Günü nedeniyle açıklama yapan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, “Dünyanın en eşsiz varlıkları, sınırsız sevginin sahibi şefkatli annelerimize en derin sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Anneliğin koşulsuz ve karşılıksız sevginin simgesi olduğunun altını çizen Özacar, “Biliyoruz ki anneler; bizim ilk öğretmenimiz, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemizdir. Onlar sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bizlere her zaman yol göstermektedir” dedi. Özacar, “Öncelikle küresel salgın haline gelen koronavirüse karşı ülkece ciddi bir mücadelenin içerisinde olduğumuz bu zorlu süreci atlatarak sağlıklı günlere bir an önce kavuşmayı diliyorum. Annelerimiz ailelerimizin yapı taşıdır. Dokuz ay boyunca karnında taşıyıp can verdiği evladı için ömrü boyunca her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmeyen, sağlıklı nesiller yetişmesi için yaşamları boyunca çaba gösteren annelerimize sevgi ve selamlarımı sunuyorum. İnsanı önce karnında, sonra kucağında ve ömür boyu yüreğinde taşıyan tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın gününü kutluyorum. Hayatta olmayan annelerimizi de rahmetle anıyorum” dedi. 
 
“Başımızın tacı olan sizler, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygunun adısınız”
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı video mesajında tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutladı. “Bizler, annelerimizi sadece bir günle hatırlayan değil, her günümüzü onlarla yaşayan bir milletin evlatlarıyız” diyen Başkan Erdoğan, “Çok kıymetli annelerimiz ve anne adaylarımız; Karşılıksız ve koşulsuz sevginin adı olan sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Başımızın tacı olan sizler hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygunun adısınız. Peygamber Efendimizin `Cennet, annelerin ayakları altındadır` hadis-i şerifiyle derecelendirdiği anne sevgisi dünyadaki en değerli sevgidir. Bu sevgi yaşam boyu sürdüğü gibi bizler, annelerimizi sadece bir günle hatırlayan değil, her günümüzü onlarla, onların güzel anılarıyla yaşayan bir milletin evlatlarıyız. Hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin adı olan başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü’nü gönülden kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm annelerimizi saygı ve rahmetle ile anıyorum” dedi
 
“İyi ki vardınız, iyi ki varsınız” 
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; “Dünyadaki koşulsuz sevginin kaynağı; hayatı anlamlı kılan en değerli hazinemiz, yaşam boyu sevgiye, saygıya ve hürmete layık en yüce varlıklarımız annelerimiz... İlk öğretmenimiz; bir bedende iyilik, adalet, cesaret, hoşgörü, sabır, emek ve sevgiyi taşıyarak evlatlarına aktaran annelerimiz... Bir insan için hayat anne ile başlar; bizleri büyüterek topluma en iyi şekilde hazırlayan onlardır... Başta Rahmetli Annem ve eşim olmak üzere elleri öpülesi hayatta olan, olmayan tüm Annelerimizin Anneler Gününü en kalbi duygularımla kutlarım” dedi. 
 
Başkan Yılmaz da Anneler Gününü kutladı… 
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist nesiller yetiştiren; Şefkat ve merhamet duygusu hiçbir zaman kaybolmayan eli öpülesi tüm annelerimizin ve geleceğin annelerinin ANNELER Günü`nü yürekten kutluyor; Ebediyete intikal eden tüm annelerimizi sevgi, özlem ve minnetle anıyorum. En derin sevgi ve saygılarımla...” dedi. 
 
“Dileğimiz, onların yüreğindeki sonsuz sevgi ateşinin hiçbir engelle karşılaşmamasıdır” 
İyi Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Anneler Günü’nün ve Annelerin önemine değinilerek, “Diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi toplumumuzun yarısını oluşturan kadın, hemen her alanda varlığı, emeği ile geleceğe yön vermektedir. Şunu iyi biliyoruz ki toplumca yaşadığımız ekonomik ve sosyal krizler önce annelerimizi, kadınları vuruyor. Diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi toplumumuzun yarısını oluşturan kadın, hemen her alanda varlığı, emeği ile geleceğe yön vermektedir. Şunu iyi biliyoruz ki toplumca yaşadığımız ekonomik ve sosyal krizler önce annelerimizi, kadınları vuruyor. Toplumca geleceğimize yönelik her kaygı önce onların yüreğinde kor ateşe dönüşüyor.  En fazla da yükü eli öpülesi yüreği kocaman anneler her çocuğa kucak açan sevgi dolu yüreği ile sarılan kadınlarımız taşımaktadır. Dileğimiz, onların yüreğindeki sonsuz sevgi ateşinin yaydığı ısının ve ışığın hiçbir engelle karşılaşmamasıdır. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiç bir maddi değerle ölçemeyeceğimiz Başta evlatlarını bu toprağa feda eden analarımız olmak üzere tüm çocuklara sevgiyle emek veren kadınlarımız,  analarımızın ellerinden öper saygıyla anarak anneler gününü kutlarız” dendi. 
 
“Avukatlar adaletin ilk dersini annelerden almıştır”
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, “En yüce duygulara sahip, adaletin, iyiliğin, fedakârlığın simgesi olan annelerimizin “Anneler Günü’nü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Anne, sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil, aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren ona hakkı, adaleti eşitliği öğreten en yüce varlıktır. Biz hukukçuların adalet adına ilk dersi aldığı öğretmenler de annelerdir. İnsan; sevgiye, ahlaka, iyiliğe dair bütün duygu ve düşüncelerinin temelini annesinden alır. Annelerin mutluluğu, huzuru, yüzlerinin gülmesi daha adil bir dünyanın da garantisidir. Bizleri en iyi şekilde yetiştirmek, hayata hazırlamak için beklentisiz emek harcayan annelerimize bizden bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek bir görev değil, içten gelen duygu olmalıdır. Kalbimiz, karşılıksız sevginin ve özverinin en temiz hali annelerimiz için çarpacaktır. Çanakkale Barosu, özellikle Kadın Hakları Komisyonumuz ve diğer tüm birimlerimiz annelerimizin haksızlıklara uğramaması için mücadelesine devam edecektir. Çocuk Hakları Komisyonumuz çocukların sağlığını ve haklarına dair çalışmalarını sürdürecektir. Annelerimizin hukukçu evlatları olan bizler çalışmalarımıza, dün olduğu gibi bugünde ve yarında devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle ebediyete intikal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hasta olan annelerimize acil şifa diliyorum. Yüreğinde evlat acısı taşıyan, evladını teröre kurban vermiş şehit annelerine sabırlar diliyorum. Avukat annelerin, anne adaylarının ve bütün annelerin, gününü kutluyor, hepsine ayrı ayrı mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi 
 
“Anneler rehberimiz ve kahramanlarımızdır”
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen; “Bitmek bilmeyen sabrın, fedakârlığın ve sevginin timsali annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Anne, hayatını çocuklarına adayan, yüreğinde sevgi ve sabrı taşıyan dünyanın en kutsal varlığıdır. Anneler, en büyük rehberimizdir. Onlar, yetiştirdiği çocuklarla ile bu ülkenin aydın geleceğini inşa eden, elleri öpülesi kahramanlardır. Karşılıksız emeğin, şefkatin tükenmez kaynağı onlardır. Annelerin mutluluğu, toplumun temellerinin sağlam atılması için elzemdir. Toplumun mutluluğu annelerin dokunuşundan geçer. Dünyayı daha yaşanılabilir hale getirenler de onlardır. Annelerimize ne kadar müteşekkir olsak azdır. Annelere layık evlatlar olabilmek için, annelerimizin kıymetini en iyi şekilde bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, fedakâr emekleri ile bizleri bugünlere ulaştıran annelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi
 
“Annelerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır”
Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Anneler Günü ile ilgili açıklamasında; “Bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, fedakârlığın, sevgi ve saygının timsali annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Dünyanın en güç görevlerinden birini üstlenmiş, en yüce hislere sahip, merhametin, şefkatin, hoşgörünün, fedakârlığın ve karşılıksız sevginin timsali olan annelerimizin Anneler Günü`nü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.
İnsan hayatında en değerli varlık olan, her türlü fedakârlıklara ve zorluklara göğüs gererek çocuğu için kendisini feda eden annelerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır. Sevgiye, hoşgörüye, ahlaka, erdeme ve iyiliğe dair bütün insani değerlerin temelinde anne vardır. Anne, insanı dünyaya getiren bir varlıktan öte, bir koruyucu, bir bakıcı ve bir öğretmen görevi üstlenmiştir. ‘Cennet Annelerin Ayağı Altındadır’ Hadis-i Şerif’inde annelerimizin ne kadar büyük bir mertebede oldukları belirtilerek, onlara karşı saygı ve sevgide asla kusur edilmemesi gerektiği de açıkça gösterilmiştir. Annelerimizi yılda sadece bir defa değil, yaşamımız boyunca sevgi ve saygı ile kucaklamalı, şefkat göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Şehit ve Gazilerimizin anneleri olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü`nü kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum” dedi. 
(Atilla Akın)
Paylaş