havadurum

TÜKODER’den hekimlere destek

Tüketiciyi Koruma Derneği, hekimlerin tepkisine neden olan ‘Alo 184-SABİM’ hattının kaldırılmasına destek veriyor. TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, Çanakkale Tabip Odası’nın ‘Alo 184-SABİM’ hattının kaldırılmasına yönelik yaptığı eylemlere destek verdiklerini söyledi.

252
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, Çanakkale Tabip Odası’nın ‘Alo 184-SABİM’ hattının kaldırılmasına yönelik yaptığı eylemlere destek verdiklerini söyledi. TÜKODER’in hem Kepez Diş Hastanesi hem de Çanakkale Devlet Hastanesi’nde hasta hakları temsilcilerinin bulunduğunu belirten Berkit, söz konusu temsilcilerin ‘Alo 184-SABİM’ hattı kaldırılıncaya kadar 184’ten gelen şikayetlere olumsuz oy vereceğini ifade ederek; “Hekimlerin Alo 184 SABİM hattına yönelik gösterdiği tepkilere destek veriyoruz. Tüketici Koruma Derneği olarak bu konuya hastalar adına katılıyoruz. Çanakkale Tabip Odası’nın bu çalışmasına destek oluyoruz ve bu eylemine destek veriyoruz. Kepez Diş Hastanesi ve Çanakkale Devlet Hastanesi’ndeki hasta hakları temsilcilerimiz, bununla ilgili 184’ten gelen şikayetleri olumsuz oy vereceklerdir. Alo 184 SABİM Hattı kaldırılıncaya kadar tepki göstereceğiz. Çünkü, SABİM’e gelen şikayetler hasta hakları kuruluna geliyor ve burada görüşülüyor. Bizim de hem Kepez diş Hastanesi’nde hem de Çanakkale Devlet Hastanesi’nde hasta hakları kurulunda temsilcilerimiz var” dedi
 
Öte yandan geçtiğimiz günlerde İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde görevli olan Dr. Melike Erdem`i intihara sürükleyen Alo 184 hattı uygulaması ile doktorlar üzerinde yaratılmak istenen baskı ortamı Çanakkale Tabip Odası tarafından protesto edilmişti.
Paylaş