TÜKODER’den GSM operatörlerine tepki

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, GSM operatörlerinin cep telefonu kullanıcılarının ceplerinden ellerini çekmelerini istedi. Berkit, ayrıca ev telefonlarına gelen reklam içerikli aramalarında son bulması gerektiğini bildirdi.

606
GSM operatörleri arasındaki rekabetten sonra şimdi de ev telefonlarına gelen reklam içeren aramalar tüketiciyi canından bezdirdi.  Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, “Türkiye`de 40 milyona yaklaşan abone sayısı ile bir rekor kıran GSM operatörleri, oluşturdukları pazar payını daha da büyütmeye çalışıyorlar" dedi. 
 
4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un 17. maddesinde, reklam ve ilanlarda uyulması gereken kuralların belirlendiğini anlatan Berkit; "GSM operatörleri abonelerine tuzak SMS atarak, kontör harcamalarını sağlıyor. Müşteri hizmetlerini ücretli hale getiren bu kuruluşlar, haksız kazanç elde ediyor. Kendilerinden kaynaklanan problemleri çözmek için bile mesaj ücreti alıyorlar. Cevap vermeyen farklı operatörler arandığında kontör tahsil ediliyor" diye konuştu.
 
GSM operatörleri dışında ev telefonlarına da reklam içerikli aramaların gerçekleştiğini bildiren Berkit; "TV`ler de okunmayan yazı geçiyorlar. TV kanallarında SMS ile oy kullanılmasının yaygınlaşması ve tuzak reklamlarla cep telefonu kullanıcıları yanıltılıyor. Büyük kazanç kapısı haline gelen cep telefonu kullanıcıları sağmal inek gibi görülmektedir. GSM operatörleri ellerini halkın cebinden çeksinler. Ev telefonlarının da aranarak yapılan reklamların da son bulmasını istiyoruz" dedi.
Paylaş