Tüketicinin belalısı bankalar!

TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, bu yılın ilk 5 ayında 677 adet başvuru olduğunu ifade ederken, bu rakamın 440’ını bankalardaki iş ve işlemlerden doğan şikayetler olduğunu dile getirdi. Berkit, “Tüm tüketicilerimiz hak ihlali ile karşılaştıklarını düşündükleri anda derneğimize başvurmalılar” dedi.

626
Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, 2013’ün ilk beş ayında Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne yapılan başvurular ile ilgili bilgiler verdi. Berkit, 2013’ün ilk beş ayında toplam 677 baş vuru olduğunu ifade ederken bu başvuruların 305’inin tüketici lehine sonuçlandığını, 54’ünün tüketici aleyhine sonuçlandığını, ilgisine gönderilen şikayetlerin ise sayısının 13 olduğunu ifade etti. Ayrıca 677 başvurunun 5’inin de halen bilirkişi incelemesinde olduğunu ifade eden Berkit, özellikle bankalar ile ayıplı mal ve hizmetlerden çok sayıda şikayet alındığını söyledi.
 
Bankalar başa bela!
Tüketicilerin 677 şikayetinin 440’ını bankalardan kaynaklandığını ifade eden Berkit, “Bu 440 şikayetin 203’ü tüketici lehine sonuçlandı. 18 şikayet tüketici aleyhine sonuçlanırken 8 başvuru ise başka kuruma sevk edildi. Yine internetten yapılan alışverişlerde de ciddi sıkıntılar çıktığı görülüyor. Bu yılın ilk 5 ayında gelen 79 şikayetin 31’i tüketici lehine sonuçlanırken, tüketici aleyhine herhangi bir karar çıkmadı.
 
Ayıplı mal ve hizmetler de bela!
Turistik devre mülk tatili, paket tatil ve turlarla ilgili olarak ise bir şikayetin bulunduğunu dile getiren TÜKODER Şube Başkanı Berkit, taksitli, kampanyalı ve kapıdan satışlarda ise 35 şikayetin bulunduğunu bunların 29’unun tüketici lehine sonuçlandığını bildirdi. Berkit, ayıplı mal ve hizmetler konusunda ise tam 122 şikayet olduğunu bunların 42’sinin tüketici lehine 36’sının tüketici aleyhine sonuçlandığını söyleyerek, iki dosyanın ilgi kurumuna gönderildiğini 5 dosyanın ise bilirkişi incelemesinde oluduğunu ifade etti.
Paylaş