Tüketiciler GESTAŞ’a tepkili

GESTAŞ fiyat uygulamaları ile tepki çekiyor. TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit, Kepez hattının sabah akşam kullanıldığını bununda yeterli olmadığını ifade ederek; “GESTAŞ özel sektörden daha pahalıya taşımacılık yapıyor. Fiyatların Çardak-Gelibolu hattında çalışan özel sektörün uyguladığı tarifeye uyumlu olması gerekir” dedi.

844
GESTAŞ’ın zamlı tarifeleri tüketicilerinde tepkisini çekti. Çanakkale-Eceabat başta olmak üzere deniz ulaşım hatlarının yılbaşından bugüne zamlandığını ifade eden Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, karşılaştırmalı örneklerle Çanakkale deniz ulaşımında fiyatların geldiği noktayı açıkladı.
 
Başkan Berkit; “Yılbaşında otomobil 20 lira şimdi 29 lira, Çardak-Gelibolu hattında çalışan özel sektörde de 29 lira, yılbaşında kamyon 50 lira şimdi 60 lira özel de 40 lira, Otobüs yılbaşında 110 lira, şimdi 115 lira özelde 70 lira, Tır yılbaşında 85 lira, şimdi 100 lira, özelde 60 lira. Ayrıca Çanakkale de tüketicilerle ilgili % 15 ıskontolu kart satımı vardı. Bunu kaldırmışlar, sadece tüketici lehine olan 29 liralık bir durum söz konusu. Araçla gün içinde tek fiyata geçmiş oluyorsun. Ama gece 12’ye kadar geçerli. Şoförler Odası ile de görüştüm. Kepezden sabah iki akşam iki sefer arabalı vapur çalıştırılıyormuş. Bunun daha sık yapılması isteniyor şehir içi trafikte rahatlar” dedi.
 
“Rakamlar Özel sektör seviyesine çekilmeli”
GESTAŞ’ın tarifesinin diğer özel sektör firmasının uyguladığı rakamlara çekilmesi gerektiğini bildiren Başkan Berkit; “Bu fiyatlar çok yüksek. Özel sektör fiyatlarına çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendileri de özel sektör gibi ama yarı özel oluyor. Çanakkale’deki tüketicileri özendiren rakamlar hazırlanmalı. Bu iş özel sektörü kurtarıyorsa GESTAŞ’ı da kurtarması gerekiyor. Bu fiyatlara kimse gitmez. Bu rakamlar normal seviyelere inmeli. Neden fiyatlar özel sektörün üzerinde. Kepez hattı daha sık çalışmalı. Şehir içi trafikte rahatlamalı” dedi.
Paylaş