Tüketiciler davul zurna çalmaya hazırlanıyor...

Son bir hafta içerisinde akaryakıt fiyatının iki defa zamlanmasıyla çılgına dönen tüketiciler, benzinin litre fiyatı 5 lirayı bulması halinde Çanakkale’de davul zurna çalacak. Akaryakıta 2 defa zam yapılması tüketicilerin tepkisine neden olurken, ard arda gelen zamlar kentteki bazı akaryakıt istasyonlarında durgunluk yaşattı.

505
Berkit; “Davul zurna çalacağız”
Çanakkale’de tepkilere yol açan akaryakıt zamlarına tüketiciler isyan etti. Peşpeşe gelen benzin zamlarına tepki gösteren TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise sürekli artan benzin litre fiyatının 5 lirayı bulması halinde Cumhuriyet Meydanı’nda davul zurna çaldıracaklarını söyledi. Tüketiciler olarak akaryakıt zamlarına yönelik eylemlerde yeni bir sistem geliştirdiklerini belirten Berkit; “Benzinin litre fiyatı 5 lirayı bulduğu gün meydanda davul zurna çaldıracağız” dedi.
 
 
Akaryakıta 2 defa zam yapılması tüketicilerin tepkisine neden olurken, ard arda gelen zamlar nedeniyle kentteki bazı akaryakıt istasyonlarında durgunluk yaşandı. Çanakkale’de tüketicilerin büyük tepkisine yol açan akaryakıt zamlarına tüketiciler isyan etti. Türkiye’de sürekli artan akaryakıt zamlarına alıştıklarını belirten araç sahipleri, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandıkları için tepki gösterdiler.
 
Litre fiyatı yaklaşık 5 liraya yükselen akaryakıt fiyatı nedeniyle şaşkına dönen tüketiciler; “Bu zamlar nereye kadar. Daha ne kadar benzine zam yapacaklar” derken, peşpeşe gelen benzin zamları sebebiyle tepki gösteren TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise; “Benzinin litre fiyatı 5 lirayı bulunca Cumhuriyet Meydanı’nda davul zurna çaldıracağız” dedi. Öte yandan benzin istasyonunda çalışan görevliler ise son zamların ardından gün içerisinde benzin almaya az kişinin geldiğini belirtmesi ise dikkat çekti.
 
 
Berkit; “Davul zurna çalacağız”
Akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi nedeniyle AKP hükümetine tepki gösteren TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, sürekli artan benzin litre fiyatının 5 lirayı bulması halinde Cumhuriyet Meydanı’nda davul zurna çaldıracaklarını söyledi. Tüketiciler olarak akaryakıt zamlarına yönelik eylemlerde yeni bir sistem geliştirdiklerini belirten Berkit; “Benzinin litre fiyatı 5 lirayı bulduğu gün meydanda davul zurna çaldıracağız. Bu hükümet insanları salak yerine mi koyuyor? Bu benzinin %65’i vergi. Her geçen gün gelen zamlar tüketicin belini büküyor. Tüketiciler olarak zamlara karşı protesto eylemi yaptık ama olmadı. Sürekli akaryakıta zam geliyor. Tüketiciler olarak artık yeni bir sisteme geçiyoruz. Artık bundan sonra tepkimizi bu şekilde göstereceğiz. Meydanlara çıkıp davul zurna çalıp ey halkımız benzin 5 lira gözümüz aydın diyeceğiz” dedi.
 
Öte yandan benzin zamlarına tepki gösteren vatandaşların görüşleri şu şekilde:
Mehmet Faik Ceylan
“Artık benzine gelen zamlara alıştık. Ancak daha ne kadar zam yapacaklar onu merak ediyorum. En sonunda artık araçlarımızı park edip kullanmayacağız. Durum onu gösteriyor.”
 
 
Yakup Pullukçu
“Benzin fiyatı çok yüksek. Dünyada en pahalı benzini biz kullanıyoruz. O yüzden benzin fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Araç bir ihtiyaç. Mecburen kullanmak zorunda kalıyoruz.”
Paylaş