TÜBİTAK’tan engelli sporcular için fırsat eşitliği projesine onay

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan’ın yürütücüsü olduğu "Engelli Sporcular İçin Fırsat Eşitliği" projesi, TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında kabul edildi.

170

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan’ın yürütücüsü olduğu "Engelli Sporcular İçin Fırsat Eşitliği: Olimpiyatlara Giden Yolda Tesis, Araç-Gereç ve Antrenman Standartlarının Geliştirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (SOBAG) kapsamında kabul edildi.

ÇOMÜ'den Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman ile İstanbul Kent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilara Sevim Özer’in akademik liderliğinde hazırlanan projede, Fırat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aysel Kızılkaya, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sibel Nalbant, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Büşra Süngü, ÇOMÜ’den Doç. Dr. Durmuş Özbaşı, Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Örsoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Yılmaz, Yeniyüzyıl Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Hatipoğlu olmak üzere farklı üniversitelerden akademisyenler de araştırmacı olarak yer aldı.

Hazırlanan bu proje engelli sporcuların fırsat eşitliğini artırmak amacıyla tesis ve antrenman koşullarını uluslararası standartlara uygun hale getirmeyi hedefleyen proje, 224K878 numaralı TÜBİTAK desteği ile engelli sporcuların Olimpiyat seviyesinde rekabet edebilme koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, engelli sporcuların tesis, araç-gereç ve antrenman süreçlerinin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi üzerine çalışmalar yürütülecek. Projenin başarıyla hayata geçirilmesi, engelli sporcuların hak ettikleri fırsat eşitliğine daha fazla yaklaşmalarını sağlayacak ve Türkiye’nin bu alandaki rekabet gücünü artırmış olacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş