havadurum

Troya Yılı'nda dev ralliye doğru..

687

 2018 Troya yılı kapsamında 9-10 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Europa Orient Rallye’si ile ilgili bilgilendirme amacıyla basın toplantısı yapıldı. Akol Otel’de yapılan toplantıda, Ralli organizasyonu yetkilisi Nadir Serin, Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu ve basın mensupları katıldı. Toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan organizasyon yetkilisi Nadir Serin, Europa Orient Rallye’nin bu yıl 13’üncüsünü düzenleyeceklerini söyledi. 11 ülkeden toplam 250 yarışmacının Ralliye katılacağını söyleyen Serin, yarışmada toplam 150 aracın yer alacağını belirtti. Serin; “Europa Orient’in bu yıl 13’üncüsü düzenleniyor. Yaklaşık 11 ülkeden 250 yarışmacı ve 150 araç katılıyor. Türkiye hakkındaki önyargıları kaldırması, özellikle şuanda Türkiye ile ilgili yurt dışı basınında negatif bir algı var. Bu Rallye’nin amacı, bunları ortadan kaldırmak ve yurt dışından gelen vatandaşlara Türkiye’nin güzelliklerini tanıtmak, Türkiye’de herhangi bir endişeye kapılmamaları gerektiğini anlatmak. Diğer taraftan 2018 Troya etkinliği rallimizin partneri oldu ve bu partner çerçevesinde böyle bir tarihi geçmişi olan organizasyonu olan ve Europa Orient olarak da bu etkinliğe katılmaktan da çok mutluluk duyduk” dedi.

 
“Biz de ciddi ve güzel bir etkinliğe imza atacağız”
Rallye’nin Çanakkale’de yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Dokuz; “2018 yılının ‘Troya Yılı’ ilan edilmesinden dolayı bu yıl etkinlikler organizasyonlar, hız kesmeden devam ediyor. Orient Doğu, Batı, Dostluk ve Barış rallisi Troya’da aynı zamanda şehitliklerde de 2 etaptan gerçekleşecek. Troya antik kentinin UNESCO Dünya Kültürel Miras listesine kabulünün 20’ncı yılında başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız, ilimizde de Sayın Vali’mizin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığının organize ettiği bu faaliyetlerin sekretaryasını Sayın Valimizin himayesinde bizler yürütüyoruz. Biz de yine ciddi ve güzel bir etkinliğe imza atacağız. Çanakkale’nin çok önemli markası olan GESTAŞ, bu önemli etkinliğe sponsor olacak ve 9-10 Mayıs’ta bu organizasyonu ilimizde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Bu organizasyon bizim için çok değerli”
9-10 Mayısta yapıalcak olan ralliye tüm vatandaşları davet eden GESTAŞ Genel Müdürü Uslu; “GESTAŞ, Çanakkale’nin önemli markalarından bir tanesi. Truva, Çanakkale’nin ve Türkiye’nin en önemli marka olmaya aday turistik bölgesi. Biz de, Sayın Vali’mizin himayesinde Çanakkale’mizde Truva’nın Çanakkale’ye ve Türkiye’ye ait bir değer olduğunu tüm dünyaya anlatmak için çeşitli aktiviteler yaparak elbirliği ile Truva’nın tanıtımını, Çanakkale’nin tanıtımını sağlamaya çalışıyoruz. Biz, de GESTAŞ olarak bu noktada üzerimize düşen bilinirliği arttırmak, tanıtımı sağlamak anlamında bizimle uyumlu olan faaliyetlere destek oluyoruz.  Bu noktada da 9-10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan bu organizasyon bizim için çok değerli. Tüm Çanakkale halkını ve diğer illerden gelen vatandaşların dahil olması, takip etmelerini bekliyoruz” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş