havadurum

Troya Kültür Yolu Festivali sona erdi

338
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali, 35 bin kişinin katıldığı Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi`nde düzenenlenen Yüksek Sadakat konseriyle sona erdi. En sevilen şarkılarını seslendiren Yüksek Sadakat, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Müzikseverler hep bir ağızdan sevilen grubun şarkılarını söyledi.
 
Neşet Ertaş türküleri yankılandı
Festival kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi`nde düzenlenen "Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri" konserine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy`un yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve protokol üyeleri de katıldı. "Bozkırın Tezenesi" olarak anılan, Türk Halk Müziği`nin önemli isimlerinden Neşet Ertaş`ın vefatının 10. yıldönümünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel olarak hazırlanan "Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri" konserine Çanakkaleliler büyük ilgi gösterdi. Konseri izleyen yaklaşık 6 bin kişi, tüm türkülere eşlik etti. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası`nın sahne aldığı konseri, şef Eray İnal yönetti, türküleri solistler Nilgün Kızılcı ve Mustafa Şimşek seslendirdi.
 
Kilitbahir Kalesi`nde eşsiz gece...
Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan ve 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildikten sonra halka açılan Kilitbahir Kalesi, Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında eşsiz klasik müzik konserlerine ev sahipliği yapmaya devam etti. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, müzikseverlere eşsiz bir gece yaşattı. Müzikseverler, kale surlarının arasında ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu`yu dinleme fırsatı buldu. 
 
Çanakkale Muharebelerinin ilk klasik senfonisi...
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) tarafından seslendirilen 57. Alay Senfonisi büyük ilgi gördü. Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi`nde Çanakkale Savaşı`nda unutulmaz kahramanlıklar göstermiş ve tamamına yakını hayatını kaybetmiş olan 57. Alay anısına besteci Can Atilla`nın tüm bu savaşı, zaferi ve 57. Alay`ın şanlı direnişini büyük bir incelik ve duygu yoğunluğu ile işlediği senfonisi seslendirildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Belviranlı ve çok sayıda müzikseverin izlediği konserde, soprano Hülya Kazan ve çellist Serdar Resul`e Türkiye`nin önde gelen şeflerinden Burak Tüzün yönetimindeki İDSO Orkestrası eşlik etti. Eser, Çanakkale Muharebeleri temalı ilk klasik senfoni olma özelliği taşıyor.
(Nevin Yüksel - Atilla Akın)
Paylaş