havadurum

Troya, EMITT'e damga vurdu

960

 Dünyanın ve Türkiye`nin önemli fuarlarından Doğu Akdeniz ve Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 23’üncüsü İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı fuarda, Türkiye`nin dört bir yanından ve dünyadan turizmciler bir araya geldi. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, TÜRSAB, ÇATOD, ÇARO, Troya Müzesi Müdürlüğü ile yerel kamu idareleri, turizm acentaları ve oteller de Çanakkale standında yerlerini aldılar. Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında gösterilen EMITT`te Çanakkale standında Çanakkale’nin tarihi, kültürü ve yöresel zenginlikleri başarılı bir şekilde tanıtılırken ayrıca, stantta birçok etkinlik ve organizasyon da yapılıyor. Çanakkale yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik; tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ziyaretçilere en iyi şekilde tanıtıldığı fuarda, Çanakkale standının bir bölümünde yeni açılan ‘Troya Müzesi’nin bir maketini ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, müze maketi standa gelen ziyaretçilerin ilgisini çekti. ‘Troya’ teması ile açılan Çanakkale standı fuara katılanların ilgi odağı olurken, fuar açılışına katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, fuarla ilgili düşüncelerini aktardı.  Çanakkale Belediyesi olarak açılan Çanakkale standında Çanakkale ve Troya’nın ziyaretçilere tanıtıldığını belirten Başkan Gökhan, Çanakkale standının fuarın en ilgi gören stantlarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Fuarla ilgili yazılı açıklama yapan Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer; “Fuarın ana noktasında her gün binlerce ziyaretçi Troya’yı, 2018 Troia Yılı’nı ve Çanakkale’yi görecek. Bu önemli tanıtımla Çanakkale’ye olan ilginin artacağına inanıyoruz” dedi.

 
“Çanakkale olunca ilgi daha da artıyor”
EMITT Fuarı açılışına katılan Başkan Gökhan; “Belediye olarak orada stant açtık. Ahşap atlarımızı, broşürlerimizi, boyama kitaplarımızı, Troya ile ilgili materyallerimizi koyduk. Fuara katılanlara var olduğumuzu gösteriyoruz. Ticaret Odaları, borsalar, turizmciler fuarda yerlerini aldılar. Çanakkale standı için güzel bir dekorasyon yaratılmış. 2018 Troya Yılı’na özgür bir dekorasyon yapmışlar. Çanakkale standına İlgide gayet güzel. Tabi Çanakkale olunca ilgi daha da artıyor. Arkadaşlarımız orada Çanakkale’yi ve Troya Yılı’nı tanıtmaya devam ediyorlar. Hem Troya Yılı, hem Çanakkale olması sebebi ile tabii bu ilgiyi daha da arttıtıyor” dedi.  
 
“2018 Troia Yılı ön planda yer aldı”
Fuarda, 2018 Troia Yılı’nın ön planda yer aldığını kaydeden ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer; “Bu kapsamda EMITT Fuarı’nda bu yıla özel olarak fuarın giriş noktasında büyük bir Troya Atı maketi bütün ziyaretçileri karşılıyor. Bu ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Bu sayede fuarın ana noktasında her gün binlerce ziyaretçi Troya’yı, 2018 Troya Yılı’nı ve Çanakkale’yi görecek. Bu önemli tanıtımla Çanakkale’ye olan ilginin artacağına inanıyoruz. Yine Çanakkale Valiliğimizin koordinasyonundaki stantta ise Troya’dan çok önemli değerleri, Troya’nın kahramanlarından yer alan motifleri, kişileri ve bireyleri burada sergileniyor. Bunun dışında fuar süresince Çanakkale Valiliğimizin koordinasyonda üniversitemizin katkıları ile çeşitli görsel performanslar da burada gerçekleştirilecek” dedi.       
(Eren Aşnaz)
Paylaş