havadurum

"Troia Müzesi ne zaman açılacak?"

840

 Yılların turizmcisi ‘2018 Troia Yılı’ ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Troia Yılı ile ilgili birçok soru yönelten Araz, açıklamasında; “Troia ülkemizin dünyada en çok tanınan markalarımızdan birisi belki de birincisi ve o yüzden ‘TROY Markası’ ile kredi kartı bile çıkardık. Dünyanın tanıdığı bu değerimiz, 2018 TROİA yılı kapsamında yeniden anılmaya başlandı. Doğrusu böyle bir projeyi akıl edip ortaya çıkaranlara minnet duymalıyız. Sayelerinde çok tanınmış olan dünya markası Troia, biraz daha tanınacak. Sağ olsunlar” dedi. 

Ancak, bu konuda kafaları kurcalayan bazı soruları tarihe not düşmek açısından sorma gereği duyduğunu belirten Araz, sırasıyla şu soruları yöneltti; 
1- Troia Çanakkale turizmi için vazgeçilmez bir değerdir. 2015 yılında 480 bin 418 ziyaretçi kabul ederken, 2016 yılında 229 bin 207 kişi, 2017 yılında 240 bin 149 kişi giriş yapmıştır. Yapılan tanıtımlar kapsamında kaç ziyaretçi girişi öngörülmektedir?
2- Troia Müzesi ne zaman açılacaktır?
3- Troia 2018 tanıtım çalışmaları kapsamında Troia ve Çanakkale tanıtımı yapılacağı yerde kişiler ve şirketler parlatılmakta olduğu izlenimi verilmektedir. Örneğin Gelibolu Yarımadasında kampanyalar yürüten bir petrol şirketi Troia 2018’e dâhil edilmiştir. Yarımadaya nasıl bir katkı yapmıştır ki TROİA için katkı beklenmektedir?
4- Troia 2018 bütçesi nereden karşılanmaktadır ve ne ölçüde şeffaftır?
5- Troia 2018 için bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak etkinlikler, toplantılar ve organizasyonlar hangi şirketler üzerinden gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecektir?
6- Troia 2018 için kurulan komitede Troia’yı gezmemiş ve bu proje sayesinde ilk kez gezmiş kimse var mıdır?
(Şenol Güven)
Paylaş