havadurum

Troia Festivali`nde muhteşem final

Bu yıl 12-16 Ağustos 2014 tarihleri arasında kentin pek çok farklı noktasında düzenlen 51. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri sona erdi. Ülke ve dünya gündeminde yaşanan olumsuzluklara kayıtsız kalmadan hazırlanan içeriği ile “Barış” ve “Özgürlük”lere vurgu yapan 51. Uluslararası Troia Festivali, kentlilerden de büyük beğeni topladı. Özgürlük Haktır, Haklar Özgürlük İçindir` sloganıyla düzenlenen 51. Uluslararası Troia Festivali kapsamında konserden sergiye, söyleşiden tiyatroya kadar çok sayıda etkinlik beş gün boyunca kente renk kattı.

661

 
 
 
 
Ülke ve dünya gündeminde yaşanan olumsuzluklara kayıtsız kalmadan hazırlanan içeriği ile “Barış” ve “Özgürlük”lere vurgu yapan 51. Uluslararası Troia Festivali, kentlilerden de büyük beğeni topladı. Özgürlük Haktır, Haklar Özgürlük İçindir` sloganıyla düzenlenen 51. Uluslararası Troia Festivali kapsamında konserden sergiye, söyleşiden tiyatroya kadar çok sayıda etkinlik beş gün boyunca kente renk kattı.
 
 
 
 
 
 
 
 

Özgürlük Parkı`nda Bülent Ortaçgil rüzgarı
Festival kapsamında 15 Ağustos Cuma günü Özgürlük Parkı`nda sahne alan Bülent Ortaçgil, kentlilerin büyük beğenisini kazandı.Özgün müziğin usta ismi Ortaçgil, festival kapsamında en güzel şarkılarını Çanakkalelilerle birlikte seslendirdi. Konser sonunda ünlü sanatçıya çiçek takdim eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, festivale olan katkısından dolayı da teşekkür etti.

Barış Kordonu`nda Grup Ezgi performansı
Aynı gün bir başka etkinlik de Barış Kordonu`nda düzenlendi. Grup Ezgi, burada düzenlenen konserde yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalırken, grubun şarkılarına kentliler hep bir ağızdan eşlik etti.

Çimenlik Kalesi`nde klasik müzik keyfi
15 Ağustos Cuma günü Çimenlik Kalesi`nde sahne alan soprano Angela Ahıskal ve öğrencileri ise kentlilere klasik müzik keyfi yaşattı. `Duygularımız Aynı` isimli Şan Resitalinde, tenor Şafak Ayyıldız, sopranolar Pelin Aktaş, Ezgi Biçici, Çilem Kapucu ve Gizem Şimşek ile Hepşen Okan`ın piyano performansı izleyicilerden alkış aldı.

Balkan ve Rumeli Ezgileri coşturdu
51.Uluslararası Troia Festivali 16 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen etkinlikler ile birlikte son buldu. Bu kapsamda 16 Ağustos akşamı Özgürlük Parkı`nda sahne alan Yasemin Göksu, seslendirdiği Balkan ve Rumeli türküleriyle Çanakkalelilerin büyük beğenisini topladı.

 
 
 
 
Ortak Dil: Ege Dansları
Festivalin renkli etkinliklerinden biri de Barış Kordonunda düzenlenen FasaFisa Dans ve Müzik Okulu`nun `Ege Dansları` performansı oldu. Yaklaşık 50 kişilik dans grubu Ege kıyılarına ait harmandalı, zeybek, sirtaki gibi çok sayıda dans performansı sergilerken, müzikler ve şarkılara kentliler de eşlik etti.

Gecenin finali ise, dansçıların kentlilerle birlikte dans
etmesiyle gerçekleşti.

Anadolu Müziği Flamenkoyla buluştu
Festivalin final etkinliklerinden bir diğeri de Çimenlik Kalesi`ndeki Flamencotolia performansıydı. Göçmen Oda Orkestrası Şef Musa Göçmen ve orkestra üyeleri, Anadolu müziğinin flamenko yorumuyla izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Halk Bahçesi`nde Gezi Belgeseli
Festival kapsamında ayrıca Ersin Kana`nın yönetmenliğini yaptığı `Cennetin Düşüşü` isimli belgesel gösterimi gerçekleşti. Halk Bahçesi`ndeki etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan başta olmak üzere kentliler katıldı. 2013 yılındaki Gezi olaylarını konu alan belgesel, izleyicilerden tam not aldı.

 
 
Çocuklar doyasıya eğlendi
Festival boyunca Halk Bahçesi`nde düzenlenen etkinliklerde çocukların neşesi de görülmeye değerdi. 12-16 Ağustos tarihleri arasında her gün şişme oyun parkları, çeşitli gösteriler, danslar, yarışmalar ve çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçiren minikler, festivalin de tadını çıkarmış oldu. Halk Bahçesi ayrıca, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da festival boyunca adresi oldu. Burada gerçekleşen sergiler ve etkinlikler kent halkı tarafından da ilgi gördü.
 
 
 
 
 

Çanakkaleliler`den festivale tam not
Yarım asrı geride bırakan kentin kültürel zenginliği Uluslararası Troia Festivali 51. yılında da dolu dolu geçti. Konserler, sergiler, tiyatrolar, gösteriler ve daha pek çok etkinlik birden fazla noktada 7`den 70`e tüm kesimle buluştu. Çanakkaleliler, festivalin 51. yıl etkinliklerine de büyük ilgi gösterirken,
hem kent sakinleri hem de kent esnafı festivalin katkılarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Paylaş