havadurum

Troia Festivali heyecanı

49. Uluslararası Troia Festivali’nin programı belli oldu. Ana teması Kazdağları olan Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, “Kardeş Türküler” grubuna verilecek.

838
9-13 Ağustos`ta yapılacak festivalinde yer alan 2 panelde, Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine dikkat çekilecek. Bu yıl “Barış Kültürümüz Olsun” sloganına ilaveten “Tek Dünya Tek Kaz Dağları Tek Şans” sloganı eklenen festivalde Kazdağları`na da vurgu yapılacak.
 
Festival için Çanakkale’ye gelecek olan Bosna Hersek, Sırbistan ve Gürcistan Halk Oyunları ekipleri de mahallelerde dans gösterilerini vatandaşlara sunacak. Ayrıca Çanakkale Belediye Spor Halk Oyunları ekibi, Sur Belediyesi Halk Oyunları Çocuk ekibi ile Çanakkale Halk Merkezi Halk Oyunları ekibi de gösterilerini beğeniye sunacak.
 
Jehan Barbur, Grup Ezgi, Hedon, Roman Dans Grubu, Boğaz Saz Grubu, Yörem Saz Grubu, Kardeş Türküler, Birsen Tezer ve Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) konserlerinin yer aldığı festivale dahil edilen sergi, paneller, dans gösterileri, söyleşi, tiyatro da renk katacak.
 
 
Ana teması Kazdağları olan Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, “Kardeş Türküler” grubuna verilecek. 9-13 Ağustos`ta yapılacak festivalinde yer alan 2 panelde, Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine dikkat çekilecek. Bu yıl “Barış Kültürümüz Olsun” sloganına ilaveten “Tek Dünya Tek Kaz Dağları Tek Şans” sloganı eklenen festivalde Kazdağları`na da vurgu yapılacak. Festival için Çanakkale’ye gelecek olan Bosna Hersek, Sırbistan ve Gürcistan Halk Oyunları ekipleri de mahallelerde dans gösterilerini vatandaşlara sunacak. Ayrıca Çanakkale Belediye Spor Halk Oyunları ekibi, Sur Belediyesi Halk Oyunları Çocuk ekibi ile Çanakkale Halk Merkezi Halk Oyunları ekibi de gösterilerini beğeniye sunacak. Jehan Barbur, Grup Ezgi, Hedon, Roman Dans Grubu, Boğaz Saz Grubu, Yörem Saz Grubu, Kardeş Türküler, Birsen Tezer ve Mazhar Fuat Özkan (MFÖ)konserlerinin yer aldığı festivale dahil edilen sergi, paneller, dans gösterileri, söyleşi, tiyatro da renk katacak.
 
 
 
Kortej yürüyüşü
Uluslararası Troia Festivali 9 Ağustos Perşembe günü saat 19.30 da düzenlenecek olan kortej yürüyüşü start alacak. Belediye önünden başlayacak olan kortej yürüyüşü Truva Atı’nın önünde sona erecek. Yürüyüşe her zaman olduğu gibi bu yıl da halk dansları ekipleri de katılacak. Yürüyüşün sonunda Sırbistan, Gürcistan, Bosna Hersek, Çanakkale Belediyespor Halk Oyunlarıekibi, Sur Belediyesi Halk Oyunları Çocuk Ekibi Çağlar Kaynak Basketbol sahasında gösterilerini sunacak. Saat Kulesi ışık gösterisinin ardından saat 21.30 da Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda çeşitli gösteriler de gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 21.30 da Amfi Tiyatro da ‘İsim Şehir Hayvan” isimli tiyatro gösterisinin ardından saat 21.45 de Çimenlik Kalesi’nde Jehan Barbur konseri Çanakkaleliler ile buluşacak. Aynı gün saat 22.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda Model konseri de gerçekleştirilecek.
 
 
Resmi açılış programı
10 Ağustos Cuma günü düzenlenecek olan resmi açılış programında Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, “Kardeş Türküler” grubuna verilecek. Troia Ören Yeri’nde gerçekleşecek olan program saat 21.00 de kokteyl ile başlayacak. Açılış konuşmalarının yapılacağı programda, 49. Uluslararası Troia Festivali Afiş Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşecek. Afiş yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin takdim edileceği gecede mini konser verecek olan ‘Kardeş Türküler’ grubuna, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından takdim edilecek. Aynı gün saat 21.30 da Grup Ezgi, Cumhuriyet Meydanı’nda hayranlarıyla buluşacak. Aynı gün saat 21.45 de Amfi Tiyatro da ‘Hangisi Babası’ isimli tiyatro düzenlenecek. Aynı gün saat 21.30 da Çağlar Kaynak Basket Sahası’nda Hedon, Roman Dans Grubu ve Boğaz Saz Grubu ile saat 21.30 da Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda Yörem Saz Grubu bir konser verecek.
 
Dündar söyleşiye katılacak
Gazeteci-Yazar Uğur Dündar, festival programı kapsamında söyleşiye katılacak. 11 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00 da Halk Bahçesi Telefon Cafe önünde düzenlenecek olan söyleşide yer alacak olan Dündar, okurları için kitaplarını imzalayacak. Aynı gün saat 21.30 da Barbaros Mahallesi Troia Sosyal Hizmet Evi’nde halk dans gösterilerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 21.30 sıralarında Amfi Tiyatro da ‘Aşk Her Yerde’ konulu tiyatro sahnelenecek. Saat 21.30 da Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda Grup Ezgi ve Cumhuriyet Meydanı’nda ise Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü’ne layık görülen Kardeş Türküler bir konser verecek.
 
‘Kazdağları ve İnsan’
Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında ‘Kazdağları ve İnsan’ konulu panel gerçekleştirilecek. 12 Ağustos Pazar günü saat 19.00 da Halk Bahçesi Telefon Cafe önünde düzenlenecek olan panelde Kazdağları ele alınacak. Prof. Dr. Murat Türkeş, Prof. Dr. Telat Koç, Ziraat Mühendisi Hicri Nalbant ile Orman Mühendisi Salih Sönmezışık’ın konuşmacı olarak katılacağı panelde Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketleri masaya yatırılacak. Aynı gün saat 21.30 da Birsen Tezer konseri Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Saat 21.30 da Amfi Tiyatro da düzenlenecek olan Gala Gecesi’nde Halk Oyunları ekipleri dans gösterilerini sunacak. Akol Akademi de saat 20.45 de Çimenlik Kalesi’nde dans gösterisi düzenleyecek. Ayrıca saat 21.30 da İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Güldestan’ etkinliği de Çimenlik Kalesi’nde gerçekleştirilecek.
 
‘Kazdağları’nda Altın Madenciliği’
Çanakkale’de çevrecilerin ve yöre halkının tepkilerine neden olan altın madenciliği konusu da festival etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan panel ile irdelenecek. 13 Ağustos Pazartesi günü saat 19.00 da düzenlenecek olan ‘Kazdağları’nda altın Madenciliği’ konulu panel Halk Bahçesi Telefon Cafe önünde gerçekleşecek. Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Haluk Şahin’in yapacağı panele Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Doç. Dr. Coşkun Bakar, Doç. Dr. Şükran Yalçın Özdilek ise konuşmacı olarak katılacak.
 
 
MFÖ konseri
49. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) konseri ile sona erecek. 13 Ağustos Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.30 da düzenlenecek olan konserde MFÖ grubu hayranlarıyla bir araya gelecek. Birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek olan MFÖ grubu, konserde Çanakkalelilere unutulmaz dakikalar yaşatacak.
Paylaş