havadurum

Trabzonlu Asiye nine torunun torununu gördü

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Asiye Kaya, mahallenin yaşayan efsanesi olarak kabul ediliyor. Yıllardır bu bölgede yaşayan Kaya, 7 çocuğu, 18 torunu, 33 torununun çocuğu ve 3 torununun torunuyla birlikte uzun bir yaşam sürdürüyor.

563
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Asiye Kaya, mahallenin yaşayan efsanesi olarak kabul ediliyor. Yıllardır bu bölgede yaşayan Kaya, orman memuru olan eşi Osman Kaya'yı 1994 yılında kaybetti. Nüfus kaydına göre doğum tarihi Hicri takvime göre 1339 olan Kaya'nın 7 çocuğu, 18 torunu, 33 torununun çocuğu ve 3 torununun torunu bulunuyor.

Asiye Nine'nin uzun yaşam sırrı: Balık yağı

Asiye Nine, yaklaşık 5 yıl önce İzmit'ten Trabzon'a dönen kızı Nesime Karanlık ve damadıyla Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde yaşıyor. Yaşlılık nedeniyle yatağa bağımlı olan Asiye Nine, günlük ihtiyaçlarını kızı Nesime sayesinde karşılıyor. Nesime, annesine her gün taze yemekler yaparak bakıyor ve onun için özel ilgi gösteriyor. Kızı Nesime, Asiye Nine'nin uzun yaşam sırrının babasının getirdiği balık yağına dayandığını belirtiyor. Asiye Nine'nin balık yağı tüketiminin kemik sağlığını olumlu etkilediğini düşünüyorlar.

Asiye Nine'nin hayat hikayesi

Asiye Nine'nin 40 yaşındaki torunu Erdoğan Kaya, babaannesinin 2005 yılına kadar sağlıklı olduğunu ve hatta hayvanlara baktığını söylüyor. Ancak bir trafik kazası sonucu bacağından ameliyat geçirdikten sonra sağlığı kötüleşti. Asiye Nine, 7 çocuğu, 18 torunu, 33 torununun çocuğu ve 3 torununun torunuyla birlikte uzun bir yaşam sürdüğü için çok mutlu. Çevresindeki insanlara ilham kaynağı olan Kaya, ziyaretçilerine kapılarını her zaman açık tutuyor ve onları ağırlamaktan mutluluk duyuyor. (Haber Merkez)
Paylaş