Toplum korku eşiğini aşmıştır

4+4+4’le ilgili Milli Eğitim’den okullara gönderilen yazı ile öğretmenlere verilen sus ayarına sendikalar tepki gösterdi.

341
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4+4+4 yasası ile ilgili 6287 sayılı kanun gereği okullara uyarı yazısı gönderilmesinin ve öğretmenlerin anket, röportaj ve görüş bildirmesine yasak getirilmesinin faşizanca bulan eğitim sendikaları tarafların görüşleri almadan oldu, bittiye getirilerek çıkarılan yasanın kaosa neden olduğunu ve bunların dile getirilmesinden rahatsız olunmaması gerektiğini belirttiler.
 
Eğitim Sen Şube Başkanı Telat Koç;
“Faşizan bir yaklaşımdır. İstenen, hedeflenen emek mücadelesini ve sendikal hareketleri baskı altına almaktır. Bir taraftan demokrasiden bahsedip memurun ifade konusunda alanının genişleyeceğini belirtirken bu yaklaşımla gerçek yüzlerini gösteriyorlar. Bu idari yapıdan beklenen bir gelişme. Demokrasi emek verilerek yaşatılır. Bizler gerektiği zaman tepkimizi koymaya devam edeceğiz. Çünkü biz laiklik ve düşünce özgürlüğü ilkesini çabamızın eksenine koymuşuz. Sosyolojide bir acı eşiği gerçeği vardır, bunun gibi artık toplum da korku eşiğini aşmıştır. Bedel ne olursa olsun ödemeye hazırız. Bugün Silivri’de olanlar topluma rahatsızlık vermektedir. Parasız ve tarafsız eğitim istediklerini haykırdıkları için hapse atılanlar var, insanlar susturulmak isteniyor. Haklar verilmez alınır. Biz mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
 
Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Bozdemir ise;
“6287 sayılı yasaya göre 4+4+4 le ilgili öğretmenlerin anket ve röportaj yapması ve yazı göndermesi ile ilgili getirilen yasağı anlamak mümkün değil. Sonuçta 4+4+4’ün muhatabı bizleriz. Bu yasadan etkilenen öğretmenler, öğrenciler ve velilerdir. AKP Hükümetinin yasa çıkarma konusunda sabıkası var. Oldu bittiye getirerek çıkarılan 4+4+4 yasasında sıkıntılar yaşanmaktadır. Yasa STK’ların, sendikaların, pedegogların , üniversite görevlilerinin kısa tarafların görüşleri alınmadan çıkarılmıştır. Bu da içinde bulunduğumuz kaosun yaşanmasına sebebiyet vermiştir. Bunların dile getirilmesinden Dr.Şaban Karataş neden rahatsız oluyor ki? Biz geçtiğimiz gün yaptığımız bütçe protestosunda da buna vurgu yaptık. Duvarı olmayan, tavanı olmayan konteynırlar içinde eğitim yapılmaktadır. Zaten toplumun çeşitli kesimleri üzerinde faşizan baskı uygulanmaktadır. Bu baskılara aktif direnç gösteren kesim de eğitimcilerdir” diye konuştu.
Paylaş