havadurum

Toplantıya su operasyonu damgasını vurdu

Başkan Ülgür Gökhan 15 mayıs tarihinde başlayıp 23 kişinin tutuklanması ile sonuçlanan ve hukuki sürecin devam ettiği Su ve Kanalizasyon müdürlüğündeki operasyonlar konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi.

785
Sözlerimin arkasındayım
AKP Grup Başkanvekili Cumhur Kabasakal operasyon ile ilgili bilgileri şimdi kamuoyu ile paylaşmak yerine bu operasyonun yapılamayacağı şartları yaratmalıydınız diyerek 2004 yılında bir gazetede çıkan Gökhan’a ait “benim olduğum yerde avanta, lavanta olmaz” sözlerini hatırlatarak, "Hala sözlerinizin arkasında mısınız?" diye sordu.
 
Gökhan; sözlerinin arkasında olduğunu yaşanılan bu olayda herhangi bir göz yumma veya şahsı adına suiistimal olmadığını belirterek belediye meclisinde dile getirilen bazı tespitlerin göz ardı edilmesi konusundaki suçlamayı da kendisine yapılan haksızlık olduğunu belirtti. Bu konuda yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler konusunda bilgi veren Gökhan “2010 yılında yaptığımız sistem değişikliği ile hiçbir işlemin yok edilemeyeceğini sağlayarak suiistimallerin  kontrol altına alınmasını sağladık.Bugun tesbit edilen tüm usulsüzlükler bu sistem sayesindedir, buda önemli bir tedbir olup bizim bu konudaki yaklaşımızın göstergesidir dedi.
 
“Zamanı geldiğinde konuşacağız”
CHP Gurup Başkan Vekili Muzaffer Özgen de “2009 yılında su konusunda sıkıntıları dile getirdiğini hatırlatarak; “Bizim kendimizi sorgulamaktan çekindiğimiz yanımız yok. Suçlular ve suçsuzlar ayrıştığında bizim konuşacağımız çok şeyimiz olacak” dedi.
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Haziran ayı meclis toplantısında su işleri müdürlüğüne yapılan operasyonun geldiği nokta ile ilgili bilgiler verdi. Süreci inceleyip değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Belediye de tüm ifadelerin tek tek irdelenmesi için bir komisyon kurulması için harekete geçtim. Üniversite de denetim görevi yapan elemanlar var. Bunlar, üniversite denetmeni ve ilgili firmadan uzmanla komisyon oluşturuyoruz. Bütün ifadelerdeki soruların cevaplarını belediyenin kayıtlarında var mı yok mu? Karşılığı nedir. Hangileri bulunuyor. Hangileri bulunamıyor. Bu incelemeyi başlattık” dedi.
 
“Kamuoyu her şeyi bilmelidir”
Başsavcının açıklamasında kamu zararından söz ettiğini bildiren Başkan Gökhan; “Çanakkale Belediyesi olarak biz de her kamu  kurumunun  yapması gerektiği şekilde kamu zararı tespiti halinde davaya müdahil olacağımızı zararın bize bildirilmesi halinde ilgililerden tahsil etmek için harekete geçeceğimizi bildirdik. Durum tatsız. Çok taraflı bir durum. Bizim de görevimiz Çanakkale halkının çıkarlarını korumak onların n kayıplarına engel olmak olduğu için sonuna kadar takipçisiyiz ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız. 2010`daki yazılım değişikliği ile işlemlerin hafızaya alınması ve silinememesi söz konusu. Ne şekilde kimin yaptığı böylelikle tespit ediliyor. Güvenilir bir sistemimizin üzerinden soruşturma devam ediyor” dedi.
 
“Ters köşeye yatmışız”
Yapılan yolsuzluğa dair bazı tespitleri olduğunu da ifade eden Başkan Gökhan; “biz akıllı sayaçta bir işlem yapıldığını düşünürken mekanik sayaçta yapıldığı ortaya çıktı” dedi. Gökhan şunları söyledi ; “O dönemde Adı geçen bir kişi ile ilgili operasyon yaptık. Başka birime gönderdik. Fakat akıllı sayaç bölümüne baktık onun mekaniği ile ilgili bir şey oluyor dedik. Meğer işlem mekanik sayaçta. Başka mekanlardan girilerek bu işler yapılmış. Telefon konuşmalarında şikayetleri de var. Yapamadıklarını söylüyorlar. Sisteme giremeyince işlemler sahada yapılmaya başlanmış. Dışarıdan bir takım operasyonlar da bu işe katılmış. Burada yapan var yaptıran da var. Yeteri kadar şüphelenilmemiş yeteri kadar tedbir alınamamış olabilir. O kusuru üstlenirim. Bu konuda başkan danışmanının ilgilileri ikaz ettiği görüşmelerde var. Ama akıllı sayaç derken işlem mekanik sayaçta yapılmış. Karşı tarafta irdelenmelidir. Kasten göz göre göre fırsat vererek bir işlem yapılmadı. Son derece üzgünüm. Bu bizi yapacaklarımızdan alıkoymayacaktır. Bu sistemi ne şekilde en garantili hale getiririz. Bunun çabasını göstereceğiz. Artık beyan üzerine işlem yapılmıyor. Her şey yerinde incelenerek yapılıyor. 
 
“Masum olduklarına inanmak istiyoruz”
AKP Gurup Başkan Vekili Cumhur Kabasakal da  dava sonuçlanana kadar kimse suçlu olmadığını ifade ederek; “Masum olduklarına inanmak istiyoruz. Davaya müdahiliz dediniz. Tutuklama olmadan müdahil olmalıydınız. Sizin sorumluluğunuz Çanakkale halkının kaybettiği hakları duyurmak değil, Çanakkale halkının hakkını korumaktır. Kaybolan hakkını kaybettirmemeliydiniz” dedi.
 
“Zamanı geldiğinde konuşacağız”
CHP Gurup Başkan Vekili Muzaffer Özgen de“ 2009 yılında su konusunda sıkıntıları dile getirdiğini hatırlatarak; “Bizim kendimizi sorgulamaktan çekindiğimiz yanımız yok. 2010 yılı içerisinde programın değişmesi ile birlikte bu konuda tedbirler alınmaya başlandı. suçlular ve suçsuzlar ayrıştığı zaman biz çok şey söyleyeceğiz” dedi.
Paylaş