Togg Satılıyor Mu? Togg’un Satılacağı İddialarına Fuat Tosyalı’dan Net Açıklama!

Son zamanlarda Togg’un satılacağına dair ortaya atılan iddialara ilişkin, yeni Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı önemli açıklamalarda bulundu. Elektrikli otomobil pazarında zirveye yerleşen Togg’un satışıyla ilgili söylentiler, kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Ancak Tosyalı, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

114

Togg’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, şirketin satılacağına dair dolaşan iddialara açıklık getirdi. Son dönemde ortaya atılan Togg’un Çinlilere veya başka gruplara satılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Tosyalı, tam tersine şirketin yeni yönetimle birlikte daha da büyüyeceğini vurguladı.

"Togg’un Satışı Gündemimizde Yok!"

2024 yılı hedefleri ve elektrikli araç satışlarındaki başarılarla gündemde olan Togg’un satılacağına dair söylentiler hakkında konuşan Tosyalı, "Togg’un Çinlilere veya başka gruplara satılması gibi bir durum söz konusu değil. Aksine, şirketin yeni yönetimiyle birlikte çok daha büyüyeceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Togg’un eylül ayında 2.200 araç satışı gerçekleştirdiğini ve toplamda 2024 yılı hedefi olan 17.049 adede ulaşmayı başardığını belirten Tosyalı, satışların gayet iyi seyrettiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca, şirketin kârlılığıyla ilgili ortaya atılan söylentilere de değinen yönetici, Togg’un Türkiye’nin en çok satan elektrikli aracı olduğunu vurguladı.

Yeni Modeller ve İhracat Hedefi

Togg’un geleceğine dair de önemli bilgiler paylaşan Fuat Tosyalı, 2025 yılında ihracata başlayarak küresel bir teknoloji markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Yeni yönetimle birlikte şirketin daha da büyüyeceğini ifade eden Tosyalı, “Gelecek yıl yeni modellerin üretimine başlayacağız ve büyümemiz daha da hızlanacak” şeklinde konuştu.

Togg’un satılacağına dair iddiaların aksine, şirketin gelecekte daha da güçlenerek hem Türkiye hem de dünya pazarında adından söz ettireceği net bir şekilde ifade edildi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş